Nederlandstalige ziekenhuizen aan de Costa Blanca waar je terecht kunt

door admin
Nederlandstalige ziekenhuizen aan de Costa Blanca waar je terecht kunt

Sinds de opening van de eerste kliniek in Benidorm (toen: Hospital Clinica Benidorm) in 1986 behoort HCB Hospitales tot de meest internationaal georiënteerde privé-ziekenhuizen van Spanje. 80 procent van de patiënten in het ziekenhuis zijn afkomstig uit het buitenland en ook het 400-koppige personeelsbestand  is afkomstig uit heel Europa en daarbuiten.

Inmiddels omvat HCB Hospitales een netwerk van poliklinieken. Zo heeft HCB Hospitales een groot ziekenhuis in Benidorm (Hospital HCB Benidorm), en is ook gevestigd in Albir (Centro Médico HCB Albir), Calpe (Centro Médico HCB Calpe) en Moraira (Centro Médico HCB Moraira). Binnenkort komt daar een nieuwe kliniek in Denia bij: Hospital HCB Denia. Deze kliniek wordt naar verwachting op 16 april aanstaande geopend.

HCB Hospitales is recentelijk uitgebreid met de afdeling longaandoeningen. Dr. Pasker is gespecialiseerd op pulmonale oncologie, obstructieve longaandoeningen zoals Astma, COPD en slaapapneu. De toegevoegde waarde ten opzichte van andere privéklinieken in de regio, is de expertise op het gebied van deze specialisatie van dr. Pasker en de mogelijkheid tot aanvullende onderzoeken middels onder meer de CT scan.

MARINA ALTA

Centro Médico HCB Calpe is vooral gericht op diagnose en medische specialismen. Dit medisch centrum bedient patiënten in de streek Marina Alta. De toegankelijke diensten stellen de inwoners van dit gebied in staat om particuliere gezondheidszorg te krijgen zonder vertragingen, verplaatsingen of onnodige kosten. Centro Médico HCB Calpe hanteert hetzelfde model met gelijke normen en waarden als alle klinieken van HCB Hospitales. Men biedt persoonlijke zorg op maat, is internationaal georiënteerd met oog voor de menselijke kant. De professionals maken gebruik van state-of-the-art technologie en hun kennis is altijd up to date. Dankzij de kleinschaligheid van Centro Médico HCB Calpe heerst er een familiaire sfeer tussen het medische personeel, de staf en de patiënten.

Dit medische centrum voor particuliere zorg is reeds zes jaar gevestigd in het hart van de Costa Blanca in het bruisende Calpe. Het beschikt over een volledig eigen infrastructuur op het gebied van zorg in een gebied waar de vraag naar particuliere medische hulp al jarenlang groot is. Alle patiënten in de Marina Alta, zowel van Spaanse afkomst en buitenlanders, kunnen hier terecht. De kliniek beschikt over de diensten van een Nederlandse cardioloog Laura van Lochem, gynaecoloog Michel Vleugels, longspecialist Dick Pasker en de Nederlandstalige afdeling Radiologie.

Centro Médico HCB Moraira

Centro Médico HCB Moraira  verleent veelomvattende medische zorg aan de inwoners van het gebied Moraira-Teulada-Jávea, zodat mensen die hier wonen niet onnodig hoeven te reizen of door afstanden vertragingen oplopen in hun medische behandeling. Om dit te bewerkstelligen beschikt de kliniek over een internationaal team van huisartsen, specialisten, gezondheidspersoneel, patiëntenzorg en administratief personeel.

Centro Médico HCB Moraira werkt volgens dezelfde structuur en waarden als alle klinieken van HCB Hospitales. Met veel persoonlijke aandacht, een humane behandeling en internationaal georiënteerd. De specialisten maken gebruik van ultramoderne technologie en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. In navolging van de missie en de waarden van HCB Hospitales, het zorgbedrijf waartoe het sinds 2015 behoort, werkt iedereen volgens de stelregel: patiënten het gevoel geven alsof ze in hun eigen land zijn.

In Moraira kunnen patiënten terecht bij Medifit, een multidisciplinair therapie- en revalidatiecentrum uitgerust met moderne apparatuur en een ervaren team van specialisten en therapeuten. Centro Médico HCB Moraira kan men terecht voor een basaal longfunctieonderzoek (spirometrie). Voor aanvullende onderzoeken kan men terecht in Hospital HCB Benidorm en het nieuwe ziekenhuis in Dénia.

MARINA BAJA

Hospital HCB Benidorm

Hospital HCB Benidorm is hét Nederlandstalige ziekenhuis aan de Costa Blanca. Met 80 procent buitenlandse patiënten en 400 medewerkers die afkomstig zijn uit heel Europa én daarbuiten hoort Hospital HCB Benidorm tot de meest internationaal georiënteerde privé-ziekenhuizen van Spanje. Omdat de vraag van Nederlandstalige patiënten zo groot was, beschikt Hospital HCB Benidorm niet alleen over een uitgebreid team van tolken, maar zelfs over een specifiek Nederlands Team. Daarmee kan Hospital HCB Benidorm momenteel volledige dekking bieden aan 75 procent van de Nederlandse verzekerden. Op deze wijze kunnen vakantiegangers, expats, overwinteraars en digital nomads tijdens hun verblijf in Spanje hun gezondheid laten onderzoeken of een behandeling met de nieuwste technieken ondergaan. Dit alles op een veilige en gemakkelijke manier en in het Nederlands!

Centro Médico HCB Albir

Centro Médico HCB Albir is een van de bekendste medische centra voor eerstelijnszorg en huisartsgeneeskunde onder de Europese inwoners van de Marina Baja. Sinds de opening van deze kliniek in 2004 heeft het medisch centrum dienstbaarheid als roeping. Dit geheel in lijn met de waarden en de missie van Hospitales HCB, het zorgbedrijf waartoe Centro Médico HCB Albir behoort. Net als in de andere klinieken van de HCB Groep benadrukt het voltallige medische personeel ook in HCB Hosptiales Albir de menselijke kant van de geneeskunde. Iedereen werkt volgens de stelregel: geef patiënten het gevoel dat ze in hun eigen land zijn. Dankzij de vele tolken en het internationale personeel ontstaat er een familiaire sfeer tussen patiënten en medisch en gezondheidspersoneel.

De ligging van HCB Hospitales Albir in het centrum van Albir en het internationale team van artsen en gezondheidswerkers hebben van het gezondheidscentrum een referentie gemaakt voor Nederlanders, Noren, Russen, Duitsers en Engelsen, evenals voor mensen van Zwitserse, Franse en andere nationaliteiten.

Hospital HCB Dénia

De verwachte opening van deze nieuwe kliniek in Denia is in het voorjaar van 2022. Hospital HCB Dénia ligt aan de Camino de Gandia, 45 en biedt alle specialisaties aan behalve de Radiotherapie. Ook wordt er een zaal voor fysiotherapie en rehabilitatie ingericht. Er zijn 62 privékamers, 5 moderne en met de allernieuwste technologie ingerichte operatiekamers, 7 intensive care eenheden, 18 consulten, 24 uur SEH en gratis parkeren.

Dit vind je misschien ook leuk