Nieuwe dienst van Spaanse postkantoren maakt reizen door Spanje makkelijker

Nieuwe service maakt reizen door Spanje gemakkelijker

door admin
correos postkantoor dienst

Correos, het Spaanse nationale postbedrijf, heeft een nieuwe dienst aangekondigd waarmee reizigers hun bagage veilig kunnen opslaan in een van de 2.388 kantoren verspreid over het land.

Deze dienst is beschikbaar voor iedereen die koffers of andere persoonlijke items tijdelijk wil opbergen. Wel moet de bagage binnen de toegestane servicevoorwaarden vallen. Items kunnen tot maximaal 15 dagen veilig worden bewaard.

Gemakkelijke en veilige opslag voor reizigers

Deze dienst kan bij elk Correos-kantoor worden gecontracteerd. De kosten variëren afhankelijk van het gewicht van de bagage en de opslagduur. Alle bagage moet goed afgesloten zijn om de inhoud te beveiligen. Belangrijk om te weten is dat waardevolle spullen zoals juwelen en andere niet-toegestane items niet in de kluisjes mogen worden achtergelaten.

Om gebruik te maken van deze nieuwe service hoeven klanten alleen maar een formulier in te vullen. Dan kunnen ze hun bagage voor de gewenste periode deponeren. Bovendien kunnen klanten hun spullen op elk gewenst moment ophalen. Zelfs voordat de afgesproken opslagperiode is verstreken.

Speciale aandacht voor pelgrims op de Camino de Santiago

Naast de algemene bagageopslagservice biedt Correos ook een specifieke dienst voor pelgrims van de Camino de Santiago. Wandelaars en fietsers die in Santiago de Compostela aankomen kunnen de service persoonlijk contracteren in het hoofdpostkantoor van de stad. Ook kunnen ze de opslag van rugzakken en fietsen online regelen. Dat vergemakkelijkt de planning van hun bezoek aan de Galicische hoofdstad. Met deze dienst speelt Correos in op de groeiende toeristische sector, ook in het noorden van het land.

Lees ook: Nieuwe postzegels Correos ruiken naar Spaanse streekgerechten

Dit vind je misschien ook leuk