Nieuwe heup of knie nodig in Spanje?

door admin
Nieuwe heup of knie nodig in Spanje?

Gedurende enkele dagen per maand opereert Van der Lugt ook nog in Nederland bij FlexClinics in Utrecht. Zo kan hij expats die wonen of verblijven in en om Marbella ook in Nederland een nieuwe heup of knie bezorgen of andersom: hij biedt in Spanje nazorg aan Nederlanders die in Utrecht bij FlexClinics zijn geopereerd.

In Spanje werkte deze Nederlandse orthopeed al in Hospital Ceram, maar sinds eind november kunt u ook een afspraak voor een heup- of knieoperatie met hem maken in Cenyt Hospital in Estepona. Al is Van der Lugt gespecialiseerd in heupen en knieën, iedereen kan ook bij deze Nederlandse orthopeed in Spanje terecht voor algemene orthopedische en traumatologie-vraagstukken.

Operaties in Spanje verzekerd in Nederland

Sinds kort dekt verzekeraar VGZ heup- en knieoperaties in Spanje. Dat is goed nieuws voor wie na de ingreep lekker in de zon wil revalideren in zijn/haar tweede huis of vakantieadres. Ook PZP, een collectief verzekeringspakket voor ambtenaren van de politie en brandweer in de regio Den Haag vergoedt nu orthopedische behandelingen in Europa. Let wel dat in principe altijd geldt dat een operatie of behandeling in het buitenland alleen wordt vergoedt tot het bedrag dat de ingreep ook in Nederland zou kosten. Als het duurder uitvalt, moet de verzekerde bijbetalen.

Nederlandse zorgverzekering met een restitutiepolis

Ook mensen die in Nederland een restitutie zorgpolis hebben, krijgen hun operatie in Spanje vergoed voor de maximale waarde van dezelfde ingreep in Nederland. De meeste uitgebreide zorgpakketten hebben zo’n restitutiepolis. Op basis van een restitutiepolis kunnen mensen zelf een dokter kiezen, dus in principe moeten verzekeraars toestemming geven, ook al bevindt de arts zich in het buitenland.

Bekijk ook: Nederlandse orthopeed Joris van der Lugt begint in Spanje

Wel handig is dat patiënten op voorhand het bedrag dat de verzekering gaat betalen op papier bevestigd hebben gekregen. Op basis daarvan kan de patiënt ook uitrekenen wat hij of zij eventueel nog moet bijbetalen. Dit kunnen de medewerkers van FlexClinics vooraf samen met de patiënt uitzoeken.

Afspraak maken?

Nederlandse patiënten met ook een verzekering in Nederland kunnen het beste via FlexClinics in Utrecht een afspraak maken met Joris van der Lugt. Medewerkers daar kunnen hen ook helpen bij het organiseren van een operatie in Marbella en het papierwerk rond de verzekering.

Mensen die al in Spanje wonen en daar verzekerd zijn, kunnen een afspraak maken via Hospital Ceram in Marbella en Hospital Cenyt in Estepona. Aan beide ziekenhuizen is Van der Lugt verbonden als orthopedisch chirurg en traumatoloog. Cenyt is een privaat ziekenhuis, maar behandelt ook patiënten die verzekerd zijn via de Spaanse sociale zekerheid. Daarom heeft het ziekenhuis contracten met alle Spaanse verzekeraars.

Hospital Cenyt heeft een open poli. Mensen kunnen direct via een app een afspraak maken. Dat is heel handig, want mensen kunnen gewoon zelf een tijd bepalen waarop ze de orthopeed  willen zien.

Meer Nederlandse orthopeden naar Spanje

Ander goed nieuws is ook dat vanaf het voorjaar van 2023 drie andere Nederlandse orthopeden zich bij Van der Lugt aansluiten. Zij gaan een aantal dagen per maand consulten geven in Hospital Ceram in Marbella. Het gaat om een handen- en polsen orthopeed, een orthopeed gespecialiseerd in voeten en sportaandoeningen en een specialist in rug chirurgie.  Voorts komt er een tweede Nederlandse anesthesist regelmatig in Spanje werken. Deze artsen gaan allemaal poli draaien en opereren. Op het moment dat de artsen weer naar Nederland gaan, verzorgt Van der Lugt de nazorg van hun patiënten. Na de operatie ontvangen alle patiënten een telefoonnummer waarmee ze de artsen gemakkelijk kunnen bereiken tijdens de revalidatie.

Second opinion

Een andere belangrijke functie die Van der Lugt hier in Zuid-Spanje kan hebben voor aan de Costa del Sol woonachtige Nederlandstaligen is het geven van een second opinion. “Als je hier in het ziekenhuis komt en je hebt geen idee wat zo’n dokter allemaal heeft verteld, kan ik je wellicht verder helpen”, aldus de orthopeed.

Wie meer wil weten of al een afspraak wil maken met Joris van der Lugt kan kijken op zijn website jorisvanderlugt.nl of op flexclinics.nl/en 

Klik hier om de app van Cenyt Hospital te downloaden voor iOS en hier voor Google Play.

Dit vind je misschien ook leuk