Nieuwe heupchirurgie techniek beschikbaar voor Nederlandse patiënten aan de Costa Blanca

door admin
Heupchirurgie HCB Hospitales Dénia

In het HCB Dénia Ziekenhuis is een revolutionaire heupchirurgie techniek geïntroduceerd, speciaal gericht op Nederlandse patiënten. Deze techniek, uitgevoerd door de Nederlandse orthopedisch chirurg Dr. Lucas Kleijn, maakt gebruik van een anterieure benadering voor de plaatsing van totale heupprotheses.

Innovatieve samenwerking

Het ziekenhuis heeft hiervoor de handen ineengeslagen met Dr. Kleijn. Hij is afkomstig van het Elkerliek ziekenhuis in het Nederlandse Helmond. Deze samenwerking markeert de start van een gespecialiseerd heup- en kniechirurgieprogramma met intensieve revalidatie binnen HCB Dénia. De focus ligt daarbij op de Direct Anterior Approach (DAA-benadering) voor heupoperaties.

Voordelen van de anterieure benadering

Deze anterieure methode staat bekend om zijn spierbesparende eigenschappen. Dat resulteert in een minder invasieve ingreep voor de patiënt en een veel vlotter herstelproces. Dr. Kleijn, die zijn medische graad behaalde aan de Universiteit van Maastricht en sinds 2011 gespecialiseerd is in deze techniek, benadrukt de voorspoedig verlopende herstelperiode en de stabiliteit van de heup na de operatie.

Internationale ervaring

Dr. Kleijn heeft een brede internationale ervaring. Hij doorliep stages in onder meer Egypte en Oostenrijk, en een fellowship in schouderchirurgie in Nieuw-Zeeland. Zijn doel is om medische excellentie te combineren met een persoonlijke benadering van zorg. Regelmatig reist hij daarom speciaal naar Denia om Nederlandse patiënten te behandelen.

Compleet zorgtraject

Patiënten die kiezen voor deze behandeling kunnen rekenen op een volledig zorgtraject. Dat is inclusief operatie in het HCB Dénia Ziekenhuis en een intensief revalidatieprogramma in het nabijgelegen Medifit revalidatiecentrum. Dit centrum is gevestigd in Hotel Daniya, Dénia.

Naadloze service met het Nederlands Team

Het Nederlands Team van HCB Ziekenhuizen zorgt voor een soepele ervaring zonder wachttijden of bureaucratische rompslomp. Alle medische kosten worden direct gefactureerd aan de Nederlandse zorgverzekeraar. Patiënten verzekerd bij VGZ, IZZ, UMC, UNIVÉ en IZA kunnen hierbij rekenen op extra voordelen.

Het Nederlandse Team bestaat uit medici, zorgpersoneel, vertalers en administratieve medewerkers. Zij zijn volledig toegewijd aan de Nederlandse patiënt. Deze aanpak garandeert een zorgervaring die vergelijkbaar is met die in Nederlandse ziekenhuizen.

Referentieziekenhuis voor Nederlanders

Dankzij deze gespecialiseerde zorg en de hoge kwaliteitsstandaarden van HCB Benidorm, biedt HCB nu dekking aan 65% van de Nederlandse verzekerden. Daarmee is het ziekenhuis de voorkeursbestemming is voor Nederlandse patiënten aan de Costa Blanca.

Voor meer informatie of om het behandelproces te starten, kunt u contact opnemen via informatie@hcbhospitales.com, waar u in het Nederlands te woord wordt gestaan.

Lees ook: Tien redenen om voor HCB Hospitales aan de Costa Blanca te kiezen

(PARTNER CONTENT)

Dit vind je misschien ook leuk