Nieuwe tokkelbaan in Andalusië wordt meteen de langste

door admin
Nieuwe tokkelbaan in Andalusië wordt meteen de langste

De voorzitter van de Provinciale Staten van Granada, José Entrena, heeft het park met de attractie ingehuldigd. Hij werd daarbij vergezeld door de burgemeester van de gemeente in de regio Los Montes, Javier Jiménez, de afgevaardigde voor sport, Manuel Guirado, en een deel van het lokale overheidsteam.

De tokkelbaan, waarvan de bouw is gefinancierd met eigen middelen van de gemeenteraad, is 2 kilometer lang, en overschrijdt daarmee met 700 meter die in Alhaurín de la Torre (1,3 kilometer), schrijft de Diputación de Granada in een persbericht. Daarnaast zijn er nog andere vrijetijdsactiviteiten in het park gericht op alle leeftijden. 

De president van de Diputación heeft zelf ervaren hoe het is om de tokkelbaan te gebruiken. Nadat hij de bijbehorende veiligheidsuitrusting en de instructies van de monitoren had ontvangen, kon hij genieten van de tour en de spectaculaire uitzichten.

De tokkelbaan in Alhaurín de la Torre

‘Sunview Park Adventure’ is het recreatiegebied aan de Costa del Sol waarin mensen tot donderdag de langste tokkelbaan van Andalusië en een van de langste van Spanje konden nemen. Het recreatiegebied gewijd aan avontuurlijke sporten is twee jaar geleden in mei geopend. Met deze zipline worden maximumsnelheden van 100 km per uur bereikt met een hoogteverschil van ruim 100 meter. Het startpunt ligt 200 meter boven zeeniveau. 

Het hele gezin kan van deze tokkelbaan genieten, omdat deze in verschillende modaliteiten kan worden gelanceerd. In individuele Superman/Superwoman-positie (liggend gezicht naar beneden), in tandem (ideaal voor vader/moeder met kind of koppels die in voorkant van de andere voor dezelfde kabel), en zittend individueel.

Bekijk ook: Met 185 kilometer per uur door een idyllisch Spaans berglandschap zoeven

Dit vind je misschien ook leuk