Nog een buitenechtelijk kind voor Juan Carlos?

door admin
Nog een buitenechtelijk kind voor Juan Carlos?

De vader van Felipe VI zou een geheime dochter hebben, een aristocratische vrouw uit Madrid, van ongeveer dezelfde leeftijd als de huidige koning van Spanje (55 jaar). Qua uiterlijk zou ze op hem en zijn zus Infanta Cristina lijken.

Volgens het dagblad NIUS heeft Pilar Eyre deze informatie woensdag gegeven in het programma Tout es mou van de Catalaanse publieke televisiezender TV3. De vermeende “bastaarddochter” van koning Juan Carlos is een “bekende dame, dochter van een aristocratisch stel. Toen ze trouwde, stond ze op de omslag van tijdschriften”, zei de Catalaanse journalist en schrijfsterver tot verbazing van de presentator van het programma, Helena García Melero.

“Iedereen in Madrid kent dit verhaal”

Pilar Eyre wilde de naam van de vermeende zus van koning Felipe VI en de prinsessen Elena en Cristina niet bekendmaken, “omdat ze die niet openbaar heeft gemaakt”. Al verzekert de royaltyverslaggeefster dat het een “verhaal is dat iedereen in Madrid kent, want de moeder is de eerste die trots vertelt dat haar dochter van de koning was”. “Sommigen zeggen dat ze op Felipe lijkt, anderen op Cristina de Borbón. Zelfs de vader, “die een titel heeft, een bekend persoon in de Madrileense samenleving, vertelde het ook met trots”, voegde Eyre eraan toe.

Eyre schreef verschillende boeken over het Spaanse koningshuis en gaf meer aanwijzingen over de vermeende derde dochter van de koning. Een “vrouw die hij altijd met veel respect behandelt, zij zit op vip-plaatsen in bij de ceremonies waar hij komt en in de winkels krijgt zij een speciale behandeling”.

Nog twee vermeende andere buitenechtelijke kinderen 

De aristocrate waar Pilar Eyre het over heeft, is niet de enige dochter die wordt toegeschreven aan koning Juan Carlos (85 jaar oud) buiten zijn huwelijk met koningin Sofía. Ingrid Sartiau, een 53-jarige Belgische voerde al een rechtszaak en verscheen aan de poorten van het koninklijk paleis, toen de emeritus-koning afgelopen mei Sanxenxo bezocht.

Dan is er nog de vermoedelijk onwettige zoon van de koning, Albert Solá Jiménez (66 jaar). Deze ober uit La Bisbal d’Empordà (Girona) overleed in oktober onder vreemde omstandigheden. Hij beweerde de oudste zoon van Juan Carlos te zijn. Ingrid Sartiau diende samen met Solà haar vaderschapsclaim in met een DNA-test, beiden afgewezen. De Belgische verscheen op de begrafenis van Solá, vergezeld van haar advocaat, Jaume-Alonso Cuevillas, die bewijsmateriaal verzamelt om te onderzoeken of ze een nieuwe vaderschapszaak zullen indienen.

De andere vrouw die beweert het resultaat te zijn van een buitenechtelijke affaire van de koning in de jaren zestig, is María Alexandra. Zij is een Catalaanse zakenvrouw die ook probeerde haar afkomst te bewijzen. Zij eiste geld vanwege een arbeidsongeschiktheid van 68 procent waarvoor ze alleen een uitkering van 460 euro per maand ontvangt.

Publiek geheim in Madrid

Het is niet de eerste keer dat Pilar Eyre dit voor velen onbekende verhaal van de koning aan het licht brengt. Ze deed het vijf jaar geleden al, toen ze werd geïnterviewd in Risto Mejide’s Chester. Deze aflevering werd door Telecinco afgelopen dinsdag herhaald. Eyre sprak toen over wat een van de best bewaarde geheimen van de Spaanse monarchie zou kunnen zijn, of een publiek geheim. “Iedereen om hem heen weet het, haar moeder weet het en de koning weet het”, maar niemand heeft het durven zeggen, laat staan ​​haar naam te noemen. De onwettige dochter van Juan Carlos I is “een persoon die op de covers zou kunnen schitteren, wat ook in feite al is gebeurd”, voegde Eyre toe.

Wie zou het zijn?

Tijdens de uitzending van het interview werd er op sociale netwerken al druk gespeculeerd over wie de onwettige dochter van Don Juan Carlos dan zou zijn. Vervolgens kwamen allerlei aristocratische namen voorbij, waaronder Eugenia Martínez de Irujo (53 jaar) tot Isabel Sartorius (58). 

Op Twitter kondigde Pilar Eyre aan komende woensdag nog een primeur te hebben in haar column Lecturas, een tijdschrift over royalties en beroemdheden. Niet bekend is of die primeur gerelateerd is aan het koningshuis. 

Dit vind je misschien ook leuk