Nu Nederlandstalige orthopedische consulten en chirurgie in Marbella

door admin
Nu Nederlandstalige orthopedische consulten en chirurgie in Marbella

Van der Lugt, gespecialiseerd in knie- en heupchirurgie, verhuisde deze zomer met zijn gezin naar Spanje om zich permanent aan de Costa del Sol te vestigen en daar zijn werkzaamheden als zeer ervaren en gerenommeerde Nederlandse orthopedische chirurg voort te zetten.

Bekijk ook: Nederlandse orthopeed Joris van der Lugt begint in Spanje

Minimaal invasieve chirurgische technieken

In samenwerking met zijn team van Nederlandse anesthesiologen brengt hij nieuwe minimaal invasieve chirurgische technieken voor heup- en knieprothesen naar Spanje. Het gaat om de Direct Anterior Approach (DAA) bij de heup en Minimally Invasive Surgery (MIS) bij de knie. DAA is een spiersparende benadering die de ingreep om een nieuwe heup te plaatsen veel minder ingrijpend maakt. Wie op deze wijze een nieuwe heup krijgt, hoeft in vergelijking tot de traditionele technieken slechts kort te revalideren. Mensen kunnen na de operatie zelfs binnen 24 uur weer lopen en na twee weken de krukken al afbouwen. Zo kunnen ze relatief snel hun normale leven weer oppakken. Bijzonder is dat deze voor Nederland inmiddels zo normale benadering in Spanje nog heel uitzonderlijk is.

FlexClinics en privékliniek Hospital Ceram

Over zijn nieuwe werklocatie zegt Joris van der Lugt: “De luxe inrichting van Hospital Ceram in Marbella geeft precies de kwaliteit die we zoeken. Chirurgie van hoge kwaliteit in een hoogwaardige omgeving.” Sinds 1 september kunnen patiënten bij FlexClinics in Marbella al terecht voor planbare zorg. Twee dagen per week houdt Van der Lugt consulten in Hospital Ceram en één keer per twee weken consulten bij chiropractie en wellness kliniek CostaSpine (eveneens in Marbella). Alle andere acute, niet-planbare zorg zoals breuken of infectiebehandelingen voert Van der Lugt uit onder de vlag van Hospital Ceram.

Deze privékliniek is opgericht door Spanjaarden, maar heeft jarenlange ervaring met internationale patiënten. Veel personeel is daarom ook Engels- of zelfs meertalig. Hospital Ceram is gespecialiseerd in plastische chirurgie, gynaecologie en vruchtbaarheidsbehandelingen. Nu komt daar met FlexClinics ook orthopedie bij.

Jarenlange ervaring komt naar Spanje

Joris van der Lugt werkt al jaren als heup- en kniespecialist in de regio’s Den Haag, Zoetermeer en Utrecht. Met zijn vakkundigheid bezorgt hij veel mensen niet alleen een nieuwe heup of knie, maar ook een nieuw leven, waarin na lange tijden van pijn en lijden weer bewogen, gewandeld en gefietst kan worden.

Het idee is om zo snel mogelijk ook andere Nederlandse artsen gelieerd aan FlexClinics te laten invliegen voor andere type orthopedische ingrepen, zoals voet- of schouderoperaties. Joris van der Lugt kan dan in Zuid-Spanje de nazorg doen terwijl de collega orthopeed alweer in Nederland zit. Ook kan hij in Marbella patiënten zien die vervolgens in Nederland geopereerd kunnen worden of andersom. Wat er precies per geval mogelijk is, hangt natuurlijk af van de verzekeraar en hoe en waar de kosten worden vergoed.

Wilt u meer weten? Aarzel dan niet langer: u verdient de best mogelijke behandeling. Maak nu een afspraak via flexclinics.eu, via hospitalceram.com of kijk voor meer informatie op jorisvanderlugt.nl. Het team wacht op u!

Dit vind je misschien ook leuk