Officiële opening van het nieuwe prive-ziekenhuis HCB Hospitales Dénia

door admin
Officiële opening van het nieuwe prive-ziekenhuis HCB Hospitales Dénia

Vanaf juli konden de eerste patiënten terecht bij het nieuwe HCB-ziekenhuis in Dénia. Na de eerste operationele maanden wordt dit privé-ziekenhuis voor Nederlanders aan de Costa Blanca volgende week vrijdag 25 november officieel geopend.

HCB Dénia is de vijfde kliniek van de particuliere zorggroep HCB Hospitales naast het ziekenhuis in Benidorm en de klinieken in Albir, Calpe en Moraira. Patiënten kunnen er terecht voor specialistische zorg, radiodiagnose en spoedeisende hulp.

Feestelijke opening

HCB Hospitales wil de immense inspanning die gepaard is gegaan met het openen van een splinternieuw privé-ziekenhuis vieren met al haar medewerkers, vrienden en relaties. Algemeen directeur, Dr. Ana Paz, nodigt hen uit voor de opening op 25 november om 11:30 uur. De inauguratie vindt plaats buiten het ziekenhuis, in een voor de gelegenheid aangepaste ruimte in de Cami de Gandia.

Bekijk ook: Corona gehad of gerookt? Controleer je gezondheid met speciale check-ups

 

Gedurende de opening zullen verschillende leden van de directie van de HCB Groep spreken, alsook enkele van de aanwezige zorgautoriteiten en vertegenwoordigers van verschillende overheden. Daarna kan er onder het genot van een drankje en hapje gesproken worden met mensen uit de gezondheidssector en lokale en regionale instanties over de evolutie van het ziekenhuis en de gemeenschappelijke doelstellingen.

Hoge kwaliteitsnormen

Alle medewerkers van HCB Dénia zijn met veel enthousiasme aan dit nieuwe project begonnen met één gemeenschappelijke uitgangspunt. Namelijk om dezelfde hoogstaande kwaliteitsnormen en patiëntveiligheid die worden gehanteerd in het ziekenhuis HCB Benidorm ook in HCB Dénia toe te passen. De uitstekende kwaliteit van de zorgverlening in het ziekenhuis in Benidorm werd een jaar geleden dan ook onderscheiden met de Joint Commission International (JCI), het meest prestigieuze gezondheidskeurmerk ter wereld.

Lees hier meer over de ziekenhuizen en klinieken van de HCB Groep.

Het nieuwe ziekenhuis in Dénia beschikt over 6.500 m² aan lichte en ruime faciliteiten met meer dan 40 medische diensten. Daaronder ziekenhuisopname, poliklinische consultaties, een intensive care unit en een 24-uurs afdeling spoedeisende hulp. Overal wordt gebruik gemaakt van ultramoderne technologische apparatuur. Voorts zijn er 62 bedden, 18 medische consultaties, een IC, een 24-uurs spoedeisende hulp, operatiekamers, een cafetaria, een fysiotherapie- en revalidatiekamer en een eigen parkeerplaats in een aangelegde buitenruimte.

HCB Hospitales Group

HCB Denia is het tweede ziekenhuis van de HCB Groep, een particuliere gezondheidsgroep die zijn eigen model van gezondheidszorg naar Denia brengt. Met het model van particuliere klinieken gevestigd aan de supertoeristische Costa Blanca, richt de groep zich vooral op internationale patiënten. Een meertalig team van zorgprofessionals staat altijd voor hen klaar.

Het Nederlands Team

Naast het meertalige personeel kunnen Nederlandstalige patiënten zelfs rekenen op de diensten van het Nederlands Team. Tal van specialisten staan hen te woord in hun eigen taal.  Bovendien wordt de administratie-afdeling die de specialisten en afdelingen ondersteunt, volledig bemand door Nederlandstalige werknemers.

Bekijk ook: Het verhaal achter het ziekenhuis voor Nederlanders in Spanje

(PARTNER CONTENT)

Dit vind je misschien ook leuk