Ongeluk met veerboot in de haven van Málaga

door admin
Ongeluk met veerboot in de haven van Málaga

Het zeiljacht raakte flink beschadigd en in de kade werd een gat geslagen van 1,5 meter diep en ruim 2,5 meter breed. Er waren op het moment van het ongeluk 50 passagiers. Niemand raakte gewond en de klap werd amper gevoeld. De volgende dienst terug naar Melilla en die van de volgende dag van Melilla naar Almería werd geschrapt. De 240 gedupeerde passagiers in Málaga werden ondergebracht in hotels in afwachting van een extra dienst op dinsdag. 

Diario Sur schrijft dat de botsing een gevolg is geweest van een mechanische fout waardoor de boot met een te hoge snelheid de haven binnen kwam varen.

Inkorten tijd overtocht

De boot met de naam Juan J. Sister werd in 1993voor het eerst te water gelaten en vaarde twee keer per week op en neer tussen Málaga en Melilla. De havenautoriteiten hadden al een openbare aanbesteding uitstaan om ferry te vervangen door een nieuwer exemplaar. De nieuwe veerdienst moet minimaal met een snelheid van 21 knopen de overtocht kunnen maken. Dat betekent dat passagiers 5,5 uur doen over het traject dat nu nog 7,5 uur duurt. Tevens wordt gekeken of er in de zomermaanden een supersnelle veerdienst ingezet kan worden die de reistijd nog kan inkorten tot 3,5 uur. 

Dit vind je misschien ook leuk