Op dit Spaanse strand zijn speakers voortaan verboden

door admin
Op dit Spaanse strand zijn speakers voortaan verboden

De gemeente Lekeitio in de provincie Biskaje in Noord-Spanje heeft daarom besloten een drastische maatregel in te voeren om een einde te maken aan geluidsoverlast op het strand. Luidsprekers zijn nu verboden op het strand van Isuntza, een van de mooiste en in de zomer meest bezochte stranden van Vizcaya.

Volgens de regelgevende verordening van 2020 over het gebruik van dit strand, is het in Isuntza verboden om “megafoons, transistors, platenspelers of andere zenders te gebruiken wanneer hun volume overlast veroorzaakt voor de mensen in hun directe omgeving.

De maatregel gaat zover dat mensen helemaal geen speaker meer mee naar het strand kunnen nemen, al zetten ze het geluid uiterst zacht.  Dus wie muziek of radio wil luisteren terwijl hij geniet van de zon en de zeebries, zal dat in Lekeitio voortaan met behulp van een koptelefoon of oortjes moeten doen.

De boete voor het overtreden van dit verbod is niet mals. Deze varieert tussen 50 en 300 euro, afhankelijk van of het als een kleine of een ernstige overtreding wordt beschouwd.

Andere verboden

Overweeg je een ander strand in deze provincie te bezoeken, hou dan rekening met enkele andere regels. Het opzetten van parasols is toegestaan, altijd zolang deze de rest van de gebruikers niet storen en wanneer ze goed verankerd zijn voor de veiligheid.

Evenmin zijn tenten toegestaan ​​op het zand en daarin overnachten al helemaal niet. Koken op het strand mag niet en zelfs tafels meebrengen om te eten is verboden. Eveneens is het meenemen van stoelen, banken of andere objecten verboden wanneer die de mobiliteit belemmeren op de toegangstrappen of houten loopbruggen die naar het strand leiden. Gaan liggen of zitten in deze zones mag ook niet. Hetzelfde geldt voor fietsen of met een bromnmer rijden.

Dit vind je misschien ook leuk