Op Nederlands drama geïnspireerde film grote winnaar bij Spaanse Oscars

door admin
Op Nederlands drama geïnspireerde film grote winnaar bij Spaanse Oscars

De Spaans-Franse coproductie "As Bestas" (in het Nederlands "De beesten") zegevierde bij de uitreiking van de Spaanse filmprijzen, de Goyas, in Sevilla.

De aangrijpende psychologische thriller over een nieuwkomer die door zijn landelijke Galicische buren keihard wordt afgewezen, heeft in totaal negen prijzen gewonnen. Deze omvatten beste film, beste regisseur, beste scenario en beste acteur, Denis Ménochet.

Regisseur Rodrigo Sorogoyen, liets zich inspireren door het drama rond de vermissing en moord op de Martin Verfondern. De Nederlander werd in 2010 vermoord door zijn buren. De moord werd pas vier jaar later opgelost

De hoofdpersoon is met zijn vrouw een ecologische boerderij begonnen in de bergen van Galicië. De dorpelingen hopen extra geld te verdienen door het plaatsen van windmolens op hun land. Als Antoine ‘el Francés’ weigert daaraan mee te doen zet hij kwaad bloed en ontwikkelt zich het drama

Politieke thriller “Argentinië 1985”

De prijs voor de beste Ibero-Amerikaanse film ging naar “Argentina 1985”. De politieke thriller van Santiago Miter gaat over de eerste grote strafzaak tegen leden van de Argentijnse militaire dictatuur.

De Noorse film “The worst person in the world” van Joachim Trier kreeg de prijs voor beste Europese film.

Postuum eerbetoon aan Carlos Saura

De 37e Goya-ceremonie werd gekenmerkt door rouw en herdenking van de directeur Carlos Saura (“Carmen”), die op 10 februari op 91-jarige leeftijd is overleden. Hij ontving postuum een ​​ere-Goya voor zijn carrière. De vrouw van de overledene, Eulalia Ramón, en hun kinderen Antonio en Anna namen de prijs in ontvangst. Saura had ook een bericht achtergelaten waarin hij schreef dat het hem speet dat hij niet bij de Goya’s kon zijn.

Ook de Française Juliette Binoche werd geëerd in Sevilla.

Dit vind je misschien ook leuk