Zomerrooster bij Mercadona weer van kracht

door Elize van Loon
Mercadona berlinerbol

Het toeristenseizoen staat weer voor de deur in Spanje. En dat betekent meer drukte, ook in de supermarkten.  Als reactie op de stijging van de aantallen klanten in deze maanden, voert de Spaanse supermarktketen Mercadona het zomerrooster in. Met ingang van maandag 24 juni wijzigen de openingstijden van Mercadona-winkels in drukke, toeristische gebieden.

Deze aanpassing wordt doorgevoerd vanaf maandag 24 juni, in alle Spaanse gemeenschappen met uitzondering van de Comunidad Valenciana en Catalonië. Daar is 24 juni een feestdag in verband met San Juan. In deze regio’s gaan de gewijzigde openingstijden dan ook vanaf dinsdag 25 juni in.

Reguliere en nieuwe openingstijden

In Spanje heeft het bedrijf van oprichter Juan Roig momenteel 1.617 winkels. Een groot deel van het jaar zijn de winkels van Mercadona open van 09:00 tot 21:30 uur. Op zon- en feestdagen zijn de 1.617 winkels niet open voor het publiek.

Met ingang van 24 juni, blijft een aantal de winkels, vooral die in de buurt van toeristische en toeristische trekpleisters, tijdens de zomer langer open. Je kunt er dan terecht van 09:00 tot 22:00 uur. Deze maatregel geldt voor 340 van de 1.617 vestigingen van de supermarktketen en blijft tot september van kracht.

Aantal winkels zondag ook open

Als uitzondering zal een aantal supermarkten ook op zon- en feestdagen open zijn. Dit zal ook het geval zijn voor winkels in kustgebieden of winkels waar veel toeristen komen. De openingstijden op zondag zijn vanaf 30 juni van 09:00 uur tot 15:00 uur.

Werknemers Mercadona

In april startte de supermarktketen een campagne om de nodige arbeidskrachten voor deze zomer aan te trekken. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 100.000 werknemers.

Check de website voor openingstijden van Mercadona-winkels

 Mercadona heeft geen lijst opgesteld met de 340 betreffende supermarkten die worden bestempeld als zeer druk en daarom langer open zijn. De supermarktketen verwijst naar de webpagina voor meer informatie over de openingstijden per vestiging. Voor de rest van zijn winkels handhaaft Mercadona de gebruikelijke openingstijden. Zoals hierboven al vermeld zijn die van 09:00 uur tot 21:00 uur, met uitzondering van feestdagen en festiviteiten.

Dit vind je misschien ook interessant: Dit zijn de beste supermarkten van Spanje 

Dit vind je misschien ook leuk