Opnieuw lichaam gevonden in de zee bij de Costa Blanca

door admin
Opnieuw lichaam gevonden in de zee bij de Costa Blanca

De lokale politie van Dénia ontving rond half drie een melding van de 112 over de vondst. De maritieme eenheid ging naar de locatie en bleef het lichaam bewaken. De lokale politie zette samen met de Guardia Civil en de Maritieme Reddingsdienst de bergingsactie op. Rond vijf uur ’s middags konden ze daar aan beginnen. 

Volgens politiebronnen aangehaald door Las Provincias zou het kunnen gaan om een man, mogelijk blank. Zijn vergevorderde staat van ontbinding geeft aan dat hij al enige tijd in zee was. Hij was alleen gekleed in een bermuda, wat zou kunnen uitsluiten dat het om iemand gaat die verband houdt met illegale immigratie.

Tot zeven lichamen gevonden tijdens het vissen 

Het is belangrijk om te vermelden dat van eind maart tot half juni verschillende sleepnetvissersboten tot zeven lichamen hebben gevonden tijdens het vissen in de wateren van Dénia en Xàbia. In die gevallen leek het erop dat het ging om immigranten die met een bootje reisden.

Peuter in Tarragona

Het doet denken aan de stoffelijke resten van een peuter van ongeveer 2 jaar oud die eerder deze week werden aangetroffen op een strand in Tarragona. Ook daar ondervinden de autoriteiten moeilijkheden met het identificeren van het kind vanwege de slechte staat waarin de resten zich bevinden. Vanwege de kleding vermoedt men dat het hier wel gaat om een migrant die is verdronken tijdens de oversteek van Noord-Afrika naar Europa. 

Dit vind je misschien ook leuk