Opnieuw noodweer in Madrid: Overstromingen en reddingsacties

door admin
Opnieuw noodweer in Madrid: Overstromingen en reddingsacties

Madrid is in de vroege uren van vrijdag getroffen door hevige regenval, wat leidde tot overstromingen op verschillende plaatsen in de hoofdstad en de omliggende regio. Het noodweer zorgde ook voor problemen op belangrijke wegen zoals de M-111 en de M-100.

De brandweer moest verschillende keren uitrukken om mensen te redden die met hun voertuigen vast kwamen te zitten in het water, meldt de noodhulpdienst 112. Tot 08:00 uur had de dienst 343 meldingen afgehandeld.

De meest getroffen gebieden waren Soto del Real, Manzanares del Real, Colmenar Viejo, het centrum van Madrid en de Corredor del Henares-regio. Vooral in Soto del Real waren er meldingen van ondergelopen garages en kelders. In Madrid en de Henares-regio stonden verschillende straten blank, vooral op de M-100, waar de brandweer diverse reddingsacties moest uitvoeren.

Ooggetuigenverslagen

Een vrouw die zich op het moment van de overstromingen in de buurt van Algete bevond, vertelde: “De weg was veranderd in een rivier. De brandweer moest de bestuurders redden en op dit moment staan er nog steeds zo’n 6 of 7 auto’s midden op de weg.” Ook het treinstation La Garena in Alcalá de Henares overstroomde volledig. 

Brandweerinterventies en materiële schade

De brandweer van de Comunidad de Madrid had tot 08:00 uur al ongeveer 120 interventies uitgevoerd. Een van de incidenten betrof een omgevallen boom op de straat Pío XII, die een stoplicht en een bushokje verpletterde. Tussen 05:00 en 08:00 uur werden ongeveer 50 interventies uitgevoerd, voornamelijk vanwege wateroverlast, vallende boomtakken en binnenshuis aangerichte schade zonder gewonden.

Problemen met openbaar vervoer

De metro van Madrid had te maken met wateroverlast op de lijnen 7 en 9, en sommige delen waren tijdelijk gesloten. Volgens bronnen is de situatie nu genormaliseerd. Op lijn 7 was de dienst om 7:30 uur hersteld, en op lijn 9 om 8:05 uur. Ondertussen blijven sommige delen van de M-30 overstromen.

Lees ook: Dit weekend zware regen en onweer verwacht in delen van Spanje

Dit vind je misschien ook leuk