Opnieuw schietincident aan Costa del Sol

door admin
buitenlanders en buitenlandse huizenkopers

Estepona werd in de vroege ochtend van afgelopen zaterdag opgeschrikt door een schietpartij. Daarbij raakte een 33-jarige man gewond. Hij werd met spoed overgebracht naar het Costa del Sol ziekenhuis in Marbella, zoals bevestigd door de noodhulpdienst 112.

Het incident vond plaats rond 00.30 uur in de omgeving van de urbanisatie El Presidente. De eerste meldingen van het schietincident kwamen om 00.20 uur binnen bij de meldkamer van 112. Verschillende buurtbewoners lieten weten schoten te hebben gehoord in de buurt van de urbanisatie Bel-Air, aan de Calle Agave. Kort daarna, om 00.30 uur, kwamen er opnieuw meldingen binnen waarin getuigen melding maakten van een schietincident bij de urbanisatie El Presidente. Ook vanuit de urbanisatie Hacienda del Sol kwamen volgens 112 meldingen binnen.

Onderzoek in volle gang

Op de plaats delict werden tussen de 8 en 10 hulzen van oorlogswapens gevonden, aldus bronnen. De Nationale Politie heeft bevestigd dat het onderzoek nog in volle gang is en dat er vooralsnog geen aanhoudingen zijn verricht.

De geweldsuitbarsting aan de Costa del Sol lijkt niet te stoppen. In de afgelopen maanden zijn er zeven schietpartijen geregistreerd in de regio: vijf in Marbella, één in het naburige Mijas en de laatste in Estepona. De meeste schietpartijen in de Costa del Sol zijn gerelateerd aan drugshandel en afrekeningen.

Eerdere incidenten

Op 2 april werd in de urbanisatie Los Naranjos in Marbella een 21-jarige man geraakt door twee kogels. Drie mannen vielen het slachtoffer aan tijdens een ruzie over een tas met drugs. Na grondig onderzoek kon de Nationale Politie de vermoedelijke daders identificeren. Op 7 mei werden drie personen gearresteerd. Onder hen bevond zich een man tegen wie een Europees aanhoudingsbevel was uitgegeven door de Franse autoriteiten voor lidmaatschap van een criminele organisatie. Bij huiszoekingen in Málaga, Mijas en Marbella vond de politie onder andere een pistool met geluidsdemper, negen kilogram marihuana en 21.000 euro contant geld.

Op 13 april vond een ander schietincident plaats in een horecagelegenheid in het winkelcentrum van Guadalmina, Marbella. Een 33-jarige Albanees werd daar door tien kogels geraakt, voornamelijk in de benen. Een arts die in het restaurant aanwezig was, kon het leven van de gewonde man redden. Dat deed hij door snel een tourniquet aan te leggen. Op 3 mei arresteerde de Nationale Politie in Sevilla twee Albanezen in verband met dit schietincident. Onder hen was de vermoedelijke schutter. Deze man had een strafblad voor ontvoering en illegaal wapenbezit. De andere arrestant was degene die het slachtoffer naar de bar had gelokt.

Reacties van autoriteiten

De geweldsspiraal motiveerde de burgemeester van Marbella om de subdelegatie van de Regering te verzoeken om haar stad in het centrum van de Costa del Sol als een prioriteit te beschouwen. Daarmee zou ook de lokale politie toegang moeten krijgen tot informatie die op dit moment alleen bij de Nationale Politie bekend is. Ondanks dat de criminaliteitscijfers in Spanje voor het derde kwartaal een daling van de “gebruikelijke misdaden” in Marbella laten zien, benadrukt de burgemeester dat de ernstige incidenten van de laatste maanden “doeltreffend moeten worden aangepakt”.

Lees ook: Marbella decor van schietpartijen

Dit vind je misschien ook leuk