Marbella decor van schietpartijen

Vijf schietpartijen binnen twee maanden in populaire badplaats Andalusië

door Judith Goeree
Marbella

Een 21-jarige jongeman is gewond geraakt bij een schietpartij in Marbella. Het slachtoffer werd door agenten gevonden in een auto en had twee schotwonden. Het is de vijfde schietpartij in korte tijd in Marbella.

De populaire badplaats Marbella is de laatste weken meerdere keren het decor geweest van schietpartijen. Na schoten op een etablissement in de wijk Nueva Andalucía en een vuurgevecht voor de deuren van een shishabar in Puerto Banús, heeft de Nationale Politie dinsdag 2 april opnieuw melding gemaakt van een incident met vuurwapens. De schietpartij vond plaats rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag. Het slachtoffer bevond zich in de urbanisatie Los Naranjos. Getuigen meldden dat zij schoten hoorden.

Slachtoffer opgenomen in ziekenhuis

De agenten die reageerden op de noodoproep troffen een 21-jarige jongeman aan. De jongen bevond zich in een auto en had twee schotwonden. Het slachtoffer werd naar het Costa del Sol ziekenhuis gebracht, waar hij werd opgenomen. De getuigenis van de jongen zal cruciaal zijn in de zoektocht naar de dader(s). Met de vijfde schietpartij in twee maanden tijd, begint zich in Marbella een verontrustende trend te ontwikkelen.

Eerdere schietpartijen in Marbella

Op 16 maart werd een andere twintiger eveneens geraakt door kogels, in een zaak aan de Avenida José Banús. De schermutselingen rond het incident werden door burgers vastgelegd met mobiele telefoons. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij niemand aan. Later werd bekend dat er een jongen met schotwonden was opgenomen in het ziekenhuis.

Meerdere personen gearresteerd

Enkele dagen daarvoor openden twee personen het vuur op een restaurant in de wijk Nueva Andalucía. Zij kwamen bij het etablissement, gelegen aan de Calle Juan Belmonte, aan op een motorfiets. De bijrijder stapte af en opende het vuur. Beide motorrijders droegen een helm en donkere kleding. De politie heeft onlangs gemeld dat er twee personen zijn gearresteerd in verband met deze schietpartij. Bij het incident werden ten minste 15 schoten afgevuurd op de ramen van het restaurant.

Schietpartijen waarschijnlijk werk van criminele bendes

In hetzelfde gebied werd op 10 februari jl. een persoon in arm en been geraakt door kogels. Drie personen werden gearresteerd voor deze feiten. De aanleiding voor de laatste schietpartij is nog niet bekend. De politie houdt er rekening mee dat de schietpartijen het werk zijn van criminele bendes die zich bezig houden met drugssmokkel.

Lees ook: Handel in drugs in Straat van Gibraltar eiste sinds 2016 al meer 20 levens

 

 

Dit vind je misschien ook leuk