Orkaan Danielle lijkt zonder gevaar aan Spanje voorbij te trekken

door admin
Orkaan Danielle lijkt zonder gevaar aan Spanje voorbij te trekken

De orkaan Danielle rukt weliswaar nog steeds op richting Europa, maar op grond van de meest recente gegevens die de richting de orkaan kunnen voorspellen, lijkt het uitgesloten dat Danielle Spanje zal treffen. De orkaan verplaatst zich langzaam en kan nog van richting veranderen. De kans dat Danielle het Iberisch schiereiland bereikt wordt steeds kleiner. Dit zegt de meteoroloog Juan Jesús González Alemán van de Spaanse weerdienst AEMET. ‘We kunnen er aan beginnen te denken dat de orkaan geen bedreiging voor Spanje zal vormen,’ merkte Alemán op social media op. 

Het is zeer waarschijnlijk dat de orkaan naar het noordoosten zal trekken en zal verzwakken door kouder water en ongunstige omstandigheden. ‘Als Danielle eenmaal dicht bij Europa is, zal ze overgaan in rukwinden. Dat zal tegen het weekend zijn. De gevolgen ervan zullen naar alle waarschijnlijkheid niet in Spanje worden gevoeld,’ aldus AEMET. Er is hooguit nog lichte twijfel over de vraag of er iets van de rukwinden voelbaar zal zijn op het schiereiland.

Het Amerikaanse National Hurricane Centre (NHC) merkt op dat Danielle sterk blijft, met aanhoudende windstoten van meer dan 150 kilometer per uur. De orkaan bevindt zich nu op ongeveer 1515 kilometer ten westen van de Azoren en beweegt zich noordoostwaarts met een snelheid van 13 kilometer per uur. Amerikaanse deskundigen vermoeden dat dit krachtiger zal worden, waardoor de storm zich in feite verder van Spanje verwijdert.

Dit vind je misschien ook leuk