Overstromingen in centrum van Dénia door noodweer

door admin
Overstromingen in centrum van Dénia door noodweer

De hevige regen heeft volgens weersintituut Aemet in 12 uur meer dan 80 mm water achtergelaten. In Xábia ging het om 65 liter per vierkante meter. De beelden van de immense waterhoos zijn spectaculair. In een paar minuten stonden de droge straten onder water. Ook in gebieden die zelden onder water komen te staan. Weinig districten van Dénia bleven vrij van water. Het centrum werd het zwaarst getroffen. Een wandeling door de Marqués de Campo straat en aangrenzende straten was gisteravond onmogelijk. De weg en de stoep waren allebei volledig overstroomd.

Bekijk ook: Code rood tot maandag voor zware regen aan de Costa Blanca en in Alicante

Ook de omliggende straten, zoals Sandunga, veranderden tijdelijk in kolkende rivieren. In totaal 12 straten raakten ondergelopen. Ook de haven van Dénia was tijdelijk onbereikbaar. In de loop van de ochtend stopte de regen en normaliseerde de situatie in Dénia en beetje bij beetje. 

Brandweer treedt 13 keer op

De brandweerlieden moesten tot 13-interventies uitvoeren van elf uur ’s nachts tot zeven uur vanochtend, 11 in Dénia en de andere twee in Xàbia. Bronnen van het provinciale brandweerconsortium van Alicante hebben aangegeven dat de troepen zich vooral richtten op het afvoeren van water in de kelders van woningen en etablissementen, evenals taken om openbare wegen te beveiligen.

Opmerkelijke hoeveelheden

Deze episode kwam na een dag met al opmerkelijke hoeveelheden neerslag. Volgens gegevens van het regionale weerinstituut kreeg Pego de meeste regen te verduren, met bijna 204 liter per vierkante meter. In Ràfol ging het om meer dan 181 liter, in Gata de Gorgos waren het er 128. In Orba viel ook meer dan honderd liter en 111,8 in l’Atzuvia. 

Dit vind je misschien ook leuk