Paniek aan de Costa Blanca om haai die een boei blijkt te zijn

door admin
Paniek aan de Costa Blanca om haai die een boei blijkt te zijn

Sommige strandgangers dachten aan een haai en waarschuwden anderen. Volgens bronnen bij de reddingsdiensten werd er aanvankelijk melding gemaakt van een bewegingloos lichaam dat op het water dreef, maar al snel deed het verhaal de ronde dat het om de vin van een haai ging. 

De vrees voor een haai sloeg snel om in paniek op een deel van het strand, waardoor de weinige badgasten die de rode vlag negeerden – gehesen vanwege de sterke wind – hun toevlucht zochten op het droge. Eenmaal op het land voelden zij zich veilig voor de vermeende haai, waarvan de aanwezigheid later ongegrond bleek te zijn.

Een vrouw verklaarde zelfs dat ze de tanden van de haai had gezien. Achteraf bleek het echter allemaal een vals alarm te zijn. 

Rode vlag: zwemmen verboden

Het is belangrijk om te benadrukken dat als de rode vlag is gehesen op het Spaanse strand zwemmen verboden is. Experts hebben dan geconcludeerd dat de zee ingaan om te zwemmen teveel risico’s op kan leveren. Jaarlijks verdrinken er nog tientallen mensen langs de Spaanse kusten. In dit geval was de rode vlag gehesen vanwege de hevige wind en niet vanwege de aanwezigheid van een haai.

Lees ook: Tragisch weekend in Spaanse wateren met minstens tien doden

Dit vind je misschien ook leuk