Paradores en Spaanse spoorwegen starten samenwerking

door admin
Paradores en Spaanse spoorwegen starten samenwerking

De Spaanse keten van staatshotels Paradores is tijdens de vakantiebeurs FITUR in Madrid een samenwerking gestart met het spoorwegbedrijf Renfe. De bedrijven gaan samen pakketten aanbieden die treinreizen combineren met accommodatie in het hotelnetwerk.

Het doel is dat de klant zijn reis uitgebreider en comfortabeler kan plannen. De aanbiedingen van treinreizen met hotel inclusief zijn van kracht tot 31 december 2023 en alleen van toepassing op AVE- en langeafstandstreintickets van AVE, Alvia, Euromed en Intercity. Het akkoord omvat ook verschillende gezamenlijke promotieacties. De nadruk zal hierbij worden gelegd op bijvoorbeeld het gastronomische aanbod van de staatshotels.

Waarom zijn Parador-hotels zo speciaal?

Parador-hotels zijn vaak gevestigd in historische of cultureel belangrijke gebouwen, zoals kastelen, kloosters en forten. Ze staan bekend om hun charmante en traditionele architectuur en om hun hoogwaardige service en voorzieningen. Bovendien bevinden veel Paradors zich op een schilderachtige locatie, zoals op bergtoppen, direct aan de kust of midden in historische stadskernen. Sommige Paradors vormen op zichzelf al kleine musea, bijvoorbeeld de Parador in Santiago de Compostela. Dit naar verluidt ‘oudste hotel van Spanje’ is gevestigd in een fraai historisch gebouw met uitzicht op de kathedraal in een voormalig hotel/ziekenhuis. De hotels van de staatsketen zijn erg populair onder toeristen die Spaanse cultuur en geschiedenis op een comfortabele wijze willen beleven. 

Bekijk ook: Parador-hotelketen verbeterd met investering van 81 miljoen euro

Verschillende klantsegmenten

Zowel Renfe als de Parador-keten verdedigen dat de samenwerking toerisme zal promoten in verschillende klantsegmenten zoals MICE (beurzen en conferenties), gezinnen of ouderen. Pedro Saura, president van Paradores, benadrukte tijdens de presentatie van het plan dat deze overeenkomst een verbetering betekent in de klantervaring. “De klant is met één enkele aankoop in staat om te reizen en onmiddellijk in een hotel aan te komen”.

Positieve verwachtingen

Paradores heeft in 2022 zijn recordomzet van 310 miljoen euro gehaald. Dankzij de implementatie van een nieuw strategisch plan om zijn bedrijfsmodel te versterken, verwacht het hotelnetwerk echter in 2028 liefst 32% meer te factureren. Het openbare hotelbedrijf is ook van plan om het personeelsbestand in vijf jaar tijd met meer dan 100 werknemers te vergroten.

Bekijk ook: Spaanse vakantiebeurs FITUR verwacht records te breken

Dit vind je misschien ook leuk