Parques Reunidos wilde Burgers Zoo kopen

door admin
Parques Reunidos wilde Burgers Zoo kopen

Directeur Burgers Zoo, Alex van Hooff, heeft het aanbod afgeslagen. Hij vertrouwt niet op een goede toekomst voor de dierentuin als het wordt opgekocht door een bedrijf dat tot doel heeft 150 parken wereldwijd te bezitten.

Vorig jaar al kocht Parques Reunidos Ponypark Slagharen in Nederland en Bobbejaanland in België. Ook werd 25 miljoen dollar betaald voor waterpark Noah’s Ark in de Verenigde Staten.

Personeel van het bedrijd dat werkt bij Parque de Attraciones en Parque Warner is boos. De laatste drie jaar leverden ze al 25 procent salaris in. Hiermee bespaarde het bedrijf 2,5 miljoen euro.

Nu ligt er een collectieve ontslagregeling op tafel voor 66 werknemers van het eerstgenoemde park en 68 van het tweede. De reden hiervoor is volgens de directie de tegenvallende resultaten in 2012 en de slechte vooruitzichten voor 2013. Een directie die zichzelf wel in totaal 2.3 miljoen euro aan salaris en winstuitkeringen toebedeelt, aldus het bedrijfscomité.

Stakingen

Via vakbonden zijn de werknemers opgeroepen om te gaan staken in februari om hun arbeidsrechten te verdedigen. Het gaat om de eerste zaterdag en zondag van de maand en daarna wekelijks van donderdag tot zondag. De dagen wanneer het meeste publiek op de parken in Madrid afkomt.

Parque Warner ging al van 900 werknemers in 2007 naar 420 nu. Contracten worden niet vernieuwd en vertrekkende mensen worden niet vervangen. 

Lees ook: Het gaat slecht met Parques Reunidos

Dit vind je misschien ook leuk