Politieagent dood bij vuurgevecht met Guardia Civil in Spanje

door admin
Politieagent dood bij vuurgevecht met Guardia Civil in Spanje

Het incident deed zich ’s middags voor bij een tankstation aan de rand van de stad. Volgens rapporten was de politieagent bezig met een onderzoek toen hij de Guardia Civil tegenkwam. De ontmoeting werd al snel gewelddadig en er werd geschoten. Helaas raakte de politieagent tijdens de uitwisseling van schoten dodelijk gewond en stief ter plaatse, ondanks verwoede pogingen om zijn leven te redden.

CadenaSER schrijft dat de Guardia Civil een onderzoek is gestart naar het incident. De eerste rapporten suggereren dat er sprake was van verwarring over de identiteit. De politieagent droeg op dat moment blijkbaar geen uniform en dat heeft mogelijk tot verwarring geleid bij de Guardia Civil.

Burgos in rouw

Het incident heeft een schokgolf veroorzaakt in de hele regio en velen hebben hun medeleven betuigd aan de familie en dierbaren van de gevallen politieagent. De burgemeester van Burgos, Daniel de la Rosa, betuigde zijn verdriet en condoleances op Twitter en verklaarde dat “Burgos rouwt om het verlies van een dappere politieagent die zijn leven gaf tijdens zijn plicht. Onze gedachten zijn bij zijn familie en dierbaren in deze moeilijke tijd.”

De identiteit van de politieagent is op dit moment niet vrijgegeven en het is nog niet bekend of er nog iemand gewond is geraakt bij het vuurgevecht. Het tankstation waar het incident plaatsvond is tot nader order gesloten. Bovendien blijven agenten van de politie en de Guardia Civil ter plaatse terwijl het onderzoek wordt voortgezet.

Dit vind je misschien ook leuk