Prikkel je zintuigen met optische illusies in nieuw museum in Valencia

door admin
Prikkel je zintuigen met optische illusies in nieuw museum in Valencia

Die transformeren je realiteit en brengen je verbeelding tot leven. Het nieuwe museum is te vinden aan Calle Mestre Clavé nr. 3. Dat is dichtbij het Paza de la Constitución en op slechts een steenworp afstand van het Teatro Olympia aan de Calle de San Vicente Mártir. Vanaf 22 december 2023 spreekt het Museo de las Ilusiones niet alleen volwassenen aan, maar ook de allerjongsten, die op veel plekken in het museum de hoofdrolspelers kunnen zijn. 

De magie van illusies komt tot leven via diverse installaties die de perceptie van de realiteit van de bezoeker uitdagen. Regelmatig klinken verbaasde uitroepen van bezoekers die zich plotseling geconfronteerd zien met een hele andere realiteit dan die ze verwachtten.

Een wereld van visuele ervaringen

In de permanente tentoonstelling kunnen bezoekers verschillende visuele ervaringen beleven via meer dan 70 installaties en meer dan 20 meeslepende ervaringen. Die tonen allemaal aan dat de perceptie van de realiteit vaak fictief en bedrieglijk is. Bovendien stimuleren ze de bezoeker om de wereld om hen heen eens in een ander licht te bezien.

Virtual reality-avonturen

Naast optische illusies en visuele uitdagingen van allerlei aard, kun je in deze wereld van begoocheling ook op avontuur gaan met virtual reality.

Openingstijden en tarieven

Het museum is dagelijks geopend van maandag tot en met zondag, van 10:00 tot 20:00 uur. De duur van de ervaring varieert meestal tussen 40 en 50 minuten, afhankelijk van hoe lang je van de illusies wilt genieten.

Toegangsprijzen

Tickets kunnen zowel aan de kassa worden gekocht als online via de website. De prijzen variëren van 8 euro (gereduceerde prijs voor personen tussen 6 en 17 jaar) tot 12 euro (normaal tarief) en tot 50 euro voor een pakket voor 1 volwassene en 4 kinderen of 2 volwassenen en 5 kinderen.

Lees ook: Nieuw architectuurmuseum geopend in Madrid

Dit vind je misschien ook leuk