Recordaantal buitenlandse kopers van huizen in Spanje

door admin
Recordaantal buitenlandse kopers van huizen in Spanje

Tussen juni en september ging het zelfs om een aandeel van bijna 16% van het totaal van verkochte woningen dat naar buitenlanders is gegaan. De cijfers bevestigen de hoog blijvende belangstelling van buitenlanders naar woningen in Spanje. Experts zien dat buitenlandse kopers minder worden beïnvloed door factoren zoals de stijging van de Euribor. Velen kunnen een deel van de aankoopprijs al direct betalen, zodat ze een minder hoge hypotheek nodig hebben.  

Lees ook: Opnieuw recordaankoop van woningen in Spanje door buitenlanders

Wie zijn de buitenlandse kopers in Spanje?

Wie zijn de buitenlanders die in Spanje kopen? Welke soorten woningen zoeken zij? En wat kunnen huiseigenaren doen om hun huis in Spanje te verkopen? De meeste buitenlandse kopers komen uit het Verenigd Koninkrijk en zoeken woningen in Andalusië, Murcia en Valencia, met een sterke voorkeur voor Alicante. Duitsers vormen ook een groot deel van de vraag en zoeken naar woningen op de Balearen en Canarische Eilanden, terwijl Chinese kopers de voorkeur geven aan Barcelona en Portugezen aan Galicië.

Het rapport van de vereniging van registrators toont ook aan dat 10% van de aankopen door buitenlanders meer dan een half miljoen euro bedroeg. Volgens vastgoedexperts betalen buitenlandse kopers meer per vierkante meter dan de nationale kopers, daarom vormen zij een aantrekkelijke doelgroep voor huiseigenaren. In de eerste helft van 2021 betaalde een buitenlandse koper gemiddeld 2.062 euro per vierkante meter, terwijl dat bij een nationale koper om 1.560 euro ging, volgens het laatste onderzoek van de notarissen.

Wat voor soort woningen zoeken buitenlanders in Spanje?

Buitenlandse kopers zoeken meestal vakantiehuizen en geven prioriteit aan het goede weer en de luchtverbindingen met hun land van herkomst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het grootste aantal transacties plaatsvond op de Balearen, met 34,4% van de transacties. Daarna volgen de Canarische Eilanden (28,6%), Valencia (26,8%) en Murcia (19,1%). Vastgoedadviseur CasaLasDunas ziet dat buitenlandse kopers over het algemeen woningen zoeken van tussen de 80 en 100 vierkante meter. Daarbij geven zij de voorkeur aan locatie en licht en met name aan kustgebieden.

Hoe bereik je die buitenlandse kopers met interesse in Spanje?

De gemakkelijkste manier om een buitenlandse koper te bereiken, is door contact op te nemen met een gespecialiseerd makelaarsbedrijf in je eigen taal. Als je overweegt om je huis in Spanje te verkopen, kan het een goed idee zijn om contact op te nemen met CasaLasDunas. Deze in Spanje gevestigde makelaar heeft jarenlange ervaring in de vastgoedsector aan de Costa Blanca, Costa Cálida en de Costa del Sol en beschikt over een uitgebreid netwerk van potentiële kopers, waaronder juist veel internationale klanten.

Door gebruik te maken van hun expertise en diensten, kun je ervoor zorgen dat je huis op de juiste manier op de markt wordt gebracht en dat je de best mogelijke prijs voor je woning krijgt. Daarnaast biedt CasaLasDunas ook diverse marketingstrategieën en technologieën om de verkoop van je woning te optimaliseren, zoals bijvoorbeeld virtuele bezichtigingen en het gebruik van sociale media.

Voordelen van wonen aan de Costa

  • Het klimaat is overwegend goed, droog en met veel zonuren. Zomers is het aan de kust minder heet dan in het binnenland en ’s winters koud.
  • Met name het klimaat aan de zuidelijke Costa Blanca is de gezondste van Europa. Het is met name goed voor mensen met artritis, astmatische en reumatische klachten die vaak verergeren in koud en vochtig weer. Mensen met huidziektes zoals psoriasis en gordelroos hebben baat bij het zwemmen in de strandmeren, Mar Menor of Middellandse Zee.
  • Direct achter de meestal aardig drukke en volgebouwde kusten liggen zeeën van ruimte. De mogelijkheden om er actief van de natuur te genieten zijn eindeloos met mooie wandel- en fietsroutes en pittoreske dorpjes om doorheen te struinen. Aan de kust zijn tal van watersporten te beoefenen.
  • De gezondheidszorg aan de kusten waar veel buitenlanders wonen is vaak goed geregeld met veel privéklinieken waar je met een buitenlandse verzekering goed geholpen kunt worden. Ook zijn er veel Engels- en Nederlandstalige artsen en specialisten te vinden.
  • Door de verhuurmogelijkheden van een appartement of huis aan een van de populaire kusten kun je een aantrekkelijk rendement behalen als je zelf geen gebruik maakt van je woning.
  • Aantrekkelijke meerwaarde bij verkoop van uw woning.
  • Het eigen plezier door ook zelf te genieten van je investering zonder stress.

CasaLasDunas adviseert ook bij verhuur van je nieuwe aankoop omdat ze bekend zijn met de locaties waar men wel of geen verhuurlicentie verkrijgt. Het makelaarskantoor beschikt eveneens over een eigen verhuur/beheerorganisatie die de huurders in en uitcheckt en de schoonmaak verzorgt. Hiermee wordt u als eigenaar volledig ontzorgt en beslist u zelf wanneer u naar uw eigen woning wenst te komen. Neem voor meer informatie contact op en laat u zorgvuldig begeleiden in dit belangrijke proces.

(PARTNER CONTENT)

Dit vind je misschien ook leuk