Renfe maakt internationale reizen met de AVE naar Spanje aantrekkelijker

door admin
Renfe maakt internationale reizen met de AVE naar Spanje aantrekkelijker

Er zijn mensen die dromen van een goede hogesnelheidstreinverbinding tussen Nederland, België en Spanje. Eentje die bovendien ook betaalbaar zou zijn. De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe zet nu de eerste stap.

Renfe zet de concurrentie in Frankrijk op scherp met tickets voor slechts negen euro. Door het introduceren van deze voordelige tarieven voor de hogesnelheidstrein AVE, hoopt het bedrijf zich sterk te positioneren in de Franse markt en ook internationale reizen naar Spanje aantrekkelijker te maken.

Lees ook: Met de hogesnelheidstrein van Spanje naar Frankrijk?

De lage tarieven zijn van toepassing op de hogesnelheidstreindiensten naar diverse bestemmingen, waaronder Marseille, Montpellier, Avignon, Béziers, Aix-en-Provence, Lyon en Narbonne. Bovendien is Renfe bezig met het starten van de ticketverkoop voor nieuwe AVE-routes tussen Spanje en Frankrijk, nu het bedrijf zijn vestiging in Lyon heeft geopend.

Voor 19 euro van Frankrijk naar Spanje

Er worden twee introductieprijzen aangeboden voor internationale routes: tickets voor 19 euro om te reizen vanuit Montpellier of Narbonne naar Barcelona, Zaragoza of Madrid, en tickets voor 29 euro voor de volledige route, vanuit Marseille en Lyon naar Spanje.

Direct vanuit Lyon en Marseille naar Spanje

Om te vieren dat de directe verbindingen vanuit Lyon en Marseille naar Spanje met de AVE-services worden hervat, zal de introductieprijs voor tickets naar Barcelona, Madrid, Girona, Tarragona, Zaragoza of Figueres ook 29 euro bedragen.

Mijlpaal voor het Spaanse bedrijf

De uitrol van de Renfe AVE-service op deze nieuwe routes markeert de eerste keer dat een Spaanse operator commerciële diensten aanbiedt voorbij Perpignan, wat een mijlpaal betekent voor het Spaanse bedrijf. Renfe ziet Frankrijk als een belangrijke markt in zijn internationaliseringsstrategie.

Toonaangevende speler

In een verklaring bevestigde het bedrijf dat het op korte termijn van plan is om een toonaangevende speler te worden op de Franse spoorwegmarkt, om het veiligheidscertificaat te verkrijgen dat hen in staat stelt hun AVE-diensten uit te breiden naar andere trajecten zoals Lyon-Parijs. Renfe wil eveneens nieuwe internationale verbindingen aanbieden en zich ook vestigen in Frankrijk als aanbieder van openbare diensten.

Lees ook: Met de nachttrein van Amsterdam naar Barcelona

Dit vind je misschien ook leuk