Repsol gaat in VS een van grootste zonnecentrales ter wereld bouwen

door admin
Repsol gaat in VS een van grootste zonnecentrales ter wereld bouwen

Met name het Pinnington-project, met een capaciteit van 825 MW, plaatst het in de wereldwijde top 10 voor deze faciliteiten. Repsol, dat in afwachting is van de definitieve investeringsbeslissing om de installatie te starten, heeft al een groeiende aanwezigheid in hernieuwbare energiebronnen in het land.

Bekijk ook: Ikea kondigt enorme investering in zonne-energie in Spanje aan

In maart begon de oliemaatschappij met de productie van elektriciteit in de Jicarilla 2-fabriek in New Mexico, het eerste duurzame zonne-energieproject van het bedrijf met een capaciteit van 62,5 MW. Op dezelfde locatie wordt een andere zonnecentrale ontwikkeld, Jicarilla 1, met 62,5 MW geïnstalleerd vermogen en 20 MW opslag via batterijen die de komende maanden in gebruik zullen worden genomen.

In 2022 verwierf de oliemaatschappij de projecten 637 MW Frye (Texas) en 629 MW Outpost (Texas), wat een sprong in geïnstalleerd vermogen zal betekenen. De projecten zijn ontwikkeld door Hecate Energy Group LLC, een bedrijf waarin het Spaanse bedrijf 40% van het kapitaal verwierf. Hecate ontwikkelt ook een krachtige batterij met het Frye-project.

Operationele capaciteit voor opwekking zonne-energie

De operationele capaciteit voor het opwekken van zonne-energie bedraagt ​​453 MW, wat overeenkomt met de fotovoltaïsche projecten Kappa (met 126,6 MW) en Valdesolar (met 263,7 MW) in Spanje, beide in productie genomen in 2021. En de reeds genoemde Jicarilla 2 in de VS (met 62,5 MW). 2022 in productie genomen.

Meerdere projecten in Spanje

El Economista schrijft dat Repsol de volgende wind- en zonneprojecten in Spanje ontwikkelt: Het windproject Pi. Dat ligt tussen Palencia en Valladolid met een totale geïnstalleerde capaciteit van 175 MW (waarvan 10 MW in gebruik zal worden genomen in de eerste weken van 2023). Het windproject Delta II (729 MW extra, waarvan 99 MW al operationeel in januari 2023) en het zonneproject Sigma in Cádiz, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 203,6 MW.

Dit vind je misschien ook leuk