Restaurant Gastrobar Florin in Torremolinos is weer open

door admin
Restaurant Gastrobar Florin in Torremolinos is weer open

Restaurant Florin ligt in het hart van de onder Nederlandse vakantiegangers zeer populaire wijk La Carihuela in de calle Decano Higueras del Castillo nr. 50. Voor de kenners van de wijk: naast de Eurobar en tegenover de grote parkeerplaats. Niet alleen voor veel vakantiegangers, maar ook voor veel residenten aan deze Zuid-Spaanse vakantiekust, is Florin een vast adres waar ze heen gaan als ze hun smaakpapillen eens extra willen verwennen.

De goede reputatie van Florin blijkt niet alleen uit talloze trouw terugkerende gasten. Ook de altijd lovende recensies zijn veelzeggend en een logisch gevolg van de jarenlange inzet, liefde voor lekker eten en hart voor hun gasten van Barry en Carola. Het is erg verdrietig dat Carola het dertienjarig jubileum van het levenswerk van haar en haar grote liefde Barry niet mee kan maken. Zij overleed op 13 maart op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ernstige vorm van de ziekte amyloïdose.

Bekijk ook: La Carihuela neemt afscheid van geliefde horeca-onderneemster

Voor vaste gasten zal het erg wennen zijn dat zij niet meer als vanouds enthousiast worden begroet door de goedlachse Carola, die door menigeen intens wordt gemist. Toch zullen zij geen vreemde gezichten aantreffen, want Ilyani is weer terug en zwaait samen met Debbie de scepter over de bediening. Met haar partner Mark werkte Ilyany de vorige zomer ook in Florin. Nadat zij het afgelopen winterseizoen hard hebben gewerkt in een Oostenrijks ski-oord, hebben ze nu erg veel zin om opnieuw in het gezellige La Carihuela aan de slag te gaan.

‘Samen delen is genieten’

Mark zal Barry in de keuken bijstaan om alle heerlijke gerechten tot stand te brengen. Deze worden zonder uitzondering ook als kleine kunstwerkjes opgediend. Florin staat bekend om de variëteit aan kleine gerechten die tafelgenoten met elkaar kunnen delen en proeven. Niet voor niets is hun motto ‘Samen delen is genieten’. Eigenlijk werkt het volgens hetzelfde principe als bij tapas, maar dan in een luxere variant. Voor de lekkere trek bevelen wij je van harte aan om hier alvast naar wat foto’s te kijken.

Veel lekkers om uit te kiezen

Geroemd zijn de lamsloempiaatjes, de verse oesters en natuurlijk de tonijn van altijd de beste kwaliteit en afkomstig van de versmarkt Atarrazanas in Málaga. Liefhebbers van sushi-smaken kunnen kiezen uit onder meer sashimi van zalm of tonijn, pittige tonijntartaar met wakame, of tataki van tonijn met wakame en wasabi.  Iets heel anders is de bietencarpaccio met aardbei en geitenkaas of de Mexicaanse taco’s. Wie moeite heeft met keuzes maken, kan dat gewoon aan Barry overlaten. Hij helpt je graag door je met zijn selectie te verrassen.

Klassiekers en specials

Naast al deze heerlijkheden staan er ook klassiekers op de kaart die je lekker voor jezelf kunt houden. Denk aan carpaccio, zalmfilet, Black Angus tournedos met pepersaus, een frisse curry met kabeljauw, of zelfs een heerlijke Babi Pangang. Op het bord staan regelmatig wisselende ‘specials’, bijvoorbeeld gerookte sardine met gegrilde paprika of Foie Gras puntjes.

Van maandag 1 tot zondag 7 mei is de keuken van Gastrobar Florin geopend van 18 tot 23 uur. Vanaf 8 mei zijn de openingstijden van de keuken hetzelfde, maar is Florin op alle dinsdagen gesloten. Reserveren kan via +34 664 605 887. Volg Florin ook op Facebook.

Dit vind je misschien ook leuk