Ruim 3.000 mensen geëvacueerd bij brand op La Gomera

door admin
Ruim 3.000 mensen geëvacueerd bij brand op La Gomera

De autoriteiten stuurden in de nacht van zondag op maandag twee boten om ruim 1.000 bewoners van het dorp Valle del Rey naar San Sebastian de la Gomera te transporteren.

Al dertig huizen raakten door de vlammen beschadigd. Hoe groot die schade is, is nog niet bekend en de woningen dienen door technici geïnspecteerd te worden, alvorens de bewoners kunnen terugkeren.

Vorige week leek de brand onder controle te zijn, maar afgelopen vrijdag raakte het vuur opnieuw actief door de extreem hoge temperaturen. 

Ook in Vallehermoso, ten noorden van Valle del Rey, dienden mensen hun huis te verlaten omdat het vuur zich die kant op ontwikkelde.

‘Ernstige schade’

De autoriteiten spreken van ‘ernstige schade aan de natuur’ op het gehele eiland, maar met name in het nationale park van Garajonay, waar al bijna 300 hectaren door vlammen werden verteerd.

Het vuur is nog steeds niet onder controle en voor maandag lijken de meteorologische omstandigheden ook niet mee te werken. De brand op Tenerife is inmiddels wel onder controle.

RTVE, El País

Dit vind je misschien ook leuk