Ryanair komt met 12 nieuwe stakingsdagen in juli

door admin
Ryanair komt met 12 nieuwe stakingsdagen in juli

Het gaat om 12 tot 15 juli, 18 tot 21 juli en 25 tot 28 juli. Na de zes eerdere stakingsdagen roepen de vakbonden de luchtvaartmaatschappij nog altijd op haar houding te veranderen en de onderhandelingen te hervatten over een collectieve overeenkomst die voor haar werknemers fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden naar Spaans recht omvat, aldus de stakers in een verklaring.

Woordvoerster Laura Arrasanz van de Unión Sindical Obrera (USO) heeft de Spaanse regering en de minister van Arbeid, Yolanda Díaz, gevraagd te bemiddelen in deze situatie. ‘Wij zijn geen derderangs werknemers’, benadrukte zij. Daarom heeft de USO de regering opgeroepen op te treden tegen de Ierse luchtvaartmaatschappij die zich niet aan rechterlijke uitspraken houdt, zich niet aan de wet houdt en angst, dwang en bedreigingen tegen haar werknemers gebruikt. 

Terug naar de onderhandelingstafel

Arrasanz zei ook dat de volgende stakingen om dagen van 24 uur gaan en riep alle Ryanair-werknemers in Spanje op om aan de staking deel te nemen. Zij hoopt dat de luchtvaartonderneming naar haar werknemers zal luisteren en naar de onderhandelingstafel zal terugkeren. 

Tot dusver hebben de stakingsdagen geleid tot meer dan geannuleerde 200 vluchten en meer dan 1.000 vertragingen in Spanje. De vakbond had kritiek op de Ierse maatschappij omdat zij er de voorkeur aan gaf duizenden passagiers aan de grond te laten en daarbij niet de onderhandeling over de Spaanse wet aan te gaan met haar werknemers.

Onrust in de luchtvaart

Het is al langer onrustig in de Europese luchtvaart.  Eerden waren er al luchtvaartstakingen in landen als België en Italië. Ook het in Spanje gevestigde cabinepersoneel van easyJet staakt deze maand negen dagen voor een hoger loon. De Britse maatschappij annuleerde zaterdag vijf vluchten vanuit Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk