Skigebied Sierra Nevada sluit het beste seizoen in zijn geschiedenis

door admin
Skigebied Sierra Nevada sluit het beste seizoen in zijn geschiedenis

Na twee zware jaren als gevolg van de Covid-19-pandemie en de bijkomende reisbeperkingen, heeft het skigebied Sierra Nevada (Granada) een zeer goed seizoen 2021/2022 gehad.

Het skigebied in Pradollano (Monachil) sloot het seizoen zondagmiddag 24 april om 17 uur af en heeft aan TouriNews laten weten dat het gaat om het beste seizoen in zijn geschiedenis wat inkomsten betreft. 

Volgens Cetursa, het overheidsbedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van het skigebied, staat de omzet voor het seizoen 21/22 op 45 miljoen euro. Dat is meer dan de 41,8 miljoen euro die tijdens het seizoen 18/19 vóór de coronapandemie is omgezet. 

Juan Bravo, minister van Financiën en Europese Financiering van de Junta de Andalucía, legde uit dat nu het seizoen voorbij is, de verbeteringswerkzaamheden aan de ski-faciliteiten in Granada zullen beginnen. De stoeltjesliften Emile Allais en Veleta II worden vervangen en het gebied Borreguiles wordt gereorganiseerd. Hier komen mensen aan met de kabelbaan vanuit Pradollano, liggen diverse restaurants en zijn de skischolen gevestigd.

Met de interventies is een investering gemoeid van 21 miljoen euro. Deze zal deels worden gedekt door Europese fondsen en deels door de eigen fondsen van Cetursa.  die zal worden gedekt door Europese fondsen en de eigen fondsen van Cetursa.

Skiën in Zuid-Spanje

Liefhebbers van wintersport moeten weer wachten tot eind november voordat ze weer hun ski’s of snowboard onder kunnen binden in het meest zuidelijke skigebied van Europa, Sol y Nieve waar het skiseizoen het langst duurt.Onder ‘normale’ weersomstandigheden is het mogelijk om van eind november tot ver in april te skiën.

Het skidorp Pradollano ligt op een hoogte van 2.100 meter en het skigebied zelf reikt tot 3.300 meter. Daar sta je net onder de top van de Veleta, de op één na hoogste berg van het Iberisch schiereiland. 79 pistes met een totale lengte van 84 kilometer zijn te bereiken met 24 liften (cabines, stoel- en sleepliften). Voor kinderen is er een themapiste ingericht: ‘pista del mar’.

Dit vind je misschien ook leuk