Slim investeren vanuit het buitenland, dé tip.

door admin
Slim investeren vanuit het buitenland, dé tip.

Je ziet nog net niet letterlijk je spaargeld verdampen. Dit maakt veel mensen onrustig en zij zoeken dan ook een andere bestemming voor hun zuurverdiende geld. Maar wat is slim om te doen? Wanneer je in Nederland bent heb je hier wellicht beeld bij, maar wanneer je in het buitenland woont zijn er andere zaken waar je rekening mee moet houden. Daarom onze tips op een rij.

Komt het vast goed?

Naast dat de spaarrente zeer laag is, is de huizenmarkt ook nogal onrustig. De prijzen van huizen stijgen, maar de geluiden dat ze gaan dalen worden ook steeds sterker. Daarnaast wil de Nederlandse overheid drastische maatregelen gaan nemen, zoals het nog verder verhogen van de overdrachtsbelasting en heffingen op huurinkomsten.

Waar het vroeger dus lucratief was om te investeren in een pand voor de verhuur in Nederland, is dat tegenwoordig wel anders. Wanneer je dicht op de markt zit in Nederland, is er echter nog wel eens een mooie kans te spotten. Daarom is het niet een gelopen race, het investeren in vastgoed.

Maar wanneer jij in Spanje woont, is het een stuk lastiger om een mooie kans te kunnen grijpen. Daarnaast kun je op afstand het beheer niet in eigen hand houden, waardoor je alweer hogere kosten hebt omtrent het beheer en onderhoud van het vastgoed. Kortom, starten met investeren in Nederlands vastgoed vanuit Spanje lijkt vandaag de dag niet aantrekkelijk meer. Het toerisme in Spanje blijft onverminderd groot, dus wellicht is een pandje daar voor de vakantieverhuur een beter idee.

Ga online!

Maar naast vastgoed heeft zich een hele nieuwe investeringsmarkt aangediend, namelijk die van online investeren in aandelen en crypto. Het grote voordeel hiervan is dat je dit óveral ter wereld kunt doen, en in iedere markt die jij wilt. Je hoeft je niet meer fysiek in Amsterdam aan het Damrak te melden om aandelen te kunnen kopen. Maak van deze kans optimaal gebruik en investeer je geld in bijvoorbeeld Bitcoins. Het grote voordeel is daarnaast dat je via betrouwbare platformen als bit-indexprime.app/nl/  je al kunt starten vanaf een laag bedrag. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld vastgoed.

Dus of je nu in Spanje woont of in Timboektoe, de technologie heeft ervoor gezorgd dat investeren geen grenzen meer kent. Maak hiervan optimaal gebruik en zet je spaargeld slim en gespreid weg. Het kost weinig moeite, waardoor jij optimaal gebruik kunt maken van je tijd onder de Spaanse zon!

Dit vind je misschien ook leuk