Spaans weerbureau wijzigt voorspelling van DANA in Valencia

door admin
Spaans weerbureau wijzigt voorspelling van DANA in Valencia

De geïsoleerde depressie op hoge niveaus, voorspeld door het weerbureau Aemet, zal een intense maar kortere impact hebben op het weer in de Valenciaanse gemeenschap. Dat blijkt uit bijgewerkte voorspellingen van de Spaanse meteorologische dienst.

Weercarrousel

Bewoners en bezoekers kunnen zich voorbereiden op een ware weercarrousel: een snelle storm, een korte zomerse periode en de komst van de herfst, alles binnen drie dagen.

Voor woensdag is code geel afgegeven langs de kust van de provincie Castellón. Er worden regenbuien verwacht die tot 20 liter water per vierkante meter kunnen dumpen in slechts één uur, samen met stormen die hagel kunnen meebrengen. Deze waarschuwing blijft actief tot 08.00 uur in de ochtend.

De dag zal beginnen met lage bewolking en mogelijk mist in delen van het binnenland van de provincie Valencia. In de middag wordt de lucht mogelijk helderder, en verdere regenval is niet voorzien voor de rest van de dag.

Op het gebied van temperaturen zal er ook een schommeling plaatsvinden. De minimumtemperaturen zullen licht dalen of stabiel blijven, terwijl de maximumtemperaturen licht zullen stijgen in het noordelijke derde deel van de regio. Een sterkere stijging wordt verwacht in de rest van het Valencianse grondgebied.

Er wordt een westelijke wind verwacht die de luchtvochtigheid mogelijk nog verder zal verminderen.

Veranillo voordat echt herfstweer begint

Na de DANA wordt een ‘veranillo’ (kleine zomer) verwacht voordat de herfst donderdag officieel zijn intrede doet. Deze zal echter van korte duur zijn; Aemet voorspelt dat het weer tegen het weekend volledig herfstachtig zal worden. Minimumtemperaturen zullen rond de 15 graden schommelen, terwijl de maximumtemperaturen aan de kust slechts tot 26 graden zullen oplopen.

Dit vind je misschien ook leuk