Spaanse belastingdienst verhoogt toezicht op buitenlandse leveranciers in Spanje

door admin
Spaanse belastingdienst verhoogt toezicht op buitenlandse leveranciers in Spanje

Ook wil ‘Hacienda’ er belastingontduiking mee voorkomen. Volgens een recent rapport gepubliceerd in El Economista zal de Spaanse belastingdienst de monitoring van buitenlandse verkopers die in het land actief zijn opvoeren. Het bureau let daarbij extra scherp op bedrijven die goederen of diensten online verkopen, met name degenen die niet geregistreerd zijn voor btw in Spanje.

Zware sancties voor overtreden van regels

De stap is bedoeld om belastingfraude te voorkomen en ervoor te zorgen dat buitenlandse verkopers zich houden aan de Spaanse belastingwetten. De belastingdienst zal geavanceerde technologie en tools voor gegevensanalyse gebruiken om buitenlandse verkopers te identificeren die niet hun eerlijke deel van de belastingen betalen.

De nieuwe maatregelen zullen naar verwachting later dit jaar van kracht worden en zullen een aanzienlijke impact hebben op buitenlandse leveranciers die actief zijn in Spanje.

De belastingdienst heeft gewaarschuwd dat bedrijven die zich niet aan de regels houden, zware straffen zullen krijgen, waaronder boetes en zelfs strafrechtelijke vervolging.

Belastingontduiking grote zorg voor regering

De stap maakt deel uit van een breder optreden tegen belastingontduiking in Spanje, dat een grote zorg voor de regering is geworden. Volgens een rapport van de Europese Commissie liep het land alleen al in 2019 naar schatting 70 miljard euro aan belastinginkomsten mis door belastingontduiking.

Nieuwe belastingdienst in oprichting

Als reactie hierop heeft de Spaanse regering een reeks maatregelen ingevoerd om het belastingstelsel van het land aan te scherpen en belastingfraude te voorkomen. Deze maatregelen omvatten de introductie van een nieuwe digitale belasting, die zal worden geheven op techreuzen als Google en Facebook. Ook is de regering bezig met de oprichting van een nieuwe belastingdienst. Die zal verantwoordelijk zijn voor het toezicht op het belastingstelsel van het land.

Met de stap van Hacienda om het toezicht op buitenlandse leveranciers aan te scherpen, wil de regering ervoor zorgen dat alle bedrijven een eerlijk deel van de belastingen betalen. Het moet bijdragen aan de opbouw van een eerlijker en rechtvaardiger belastingstelsel in Spanje.

Lees ook: Spanjaard vindt dat er te veel belastingfraude is, maar betaalt zelf netjes

Dit vind je misschien ook leuk