Spaanse kijkers twitteren massaal over blunder ‘het Alhambra van Sevilla’

door admin
Spaanse kijkers twitteren massaal over blunder ‘het Alhambra van Sevilla’

Maar soms zijn er ‘kleine verwarringen’ die door de kijkers niet onopgemerkt blijven. Een van de scènes van de tv-serie ‘The white princess’ van het Amerikaans kabeltelevisienetwerk HBO werd gefilmd in de Andalusische hoofdstad, ondanks het feit dat het verhaal zich afspeelt in het monument Granada. Een geografische blunder!

De fout trok vooral de aandacht van de Spaanse kijkers en is te vinden in de zesde aflevering van ‘The White Princess’, getiteld ‘English blood on English soil’. 

Alhambra met Sevilliaans tintje

Het ;Alhambra in Granada, maar met een Sevilliaans tintje’ moet het productieteam van de HBO-serie ‘The White Princess’, dat al andere producties zoals ‘Game of Thrones’ in Granada heeft opgenomen, gedacht hebben bij het zoeken naar locaties voor de opnames voor deze serie. Tijdens de zoektocht naar een typische Nasrid-sfeer, kwam het Alhambra naar voren als beste locatie. De uiteindelijke beslissing, een historische fout van de productie leidde tot een mengeling van spot en verontwaardiging op social media.

‘Als ik het heb gezien, heb jij het ook gezien’, twitterde historicus Alfonso Poza, verwijzend naar een specifieke scène in de serie, die gaat over de geschiedenis van de Britse koninklijke familie na de War of the Two Roses in de 15e eeuw. Daarin reizen de Engelse koningen Elizabeth van York en Hendrik VII naar Spanje om het toekomstige huwelijk van hun zoon veilig te stellen.

Zij worden begroet door Rodrigo de Puebla, een Spaanse diplomaat uit die tijd: ‘Welkom in het Alhambra’, zegt hij. Maar wanneer het op het scherm wordt getoond, heeft het weinig te maken met het Alhambra in Granada. Maar leiden de poorten hen naar het Real Alcázar van Sevilla.

In feite lopen de personages, eenmaal in het paleis, door sommige kamers van het veronderstelde Alhambra. Een ervan is een Nasrid-binnenplaats die onmogelijk in het monument van Granada kan zijn bezocht: de Patio de las Doncellas, die zich ook in het Real Alcázar van Sevilla bevindt.

De publicatie, die op Twitter meer dan 2.000 ‘likes’ heeft verzameld, heeft ook honderden commentaren van andere gebruikers opgeleverd, die de historische fout van de productie met een mengeling van spot en verontwaardiging hebben ontvangen. Een van de meest becommentarieerde punten was de dans van prinses Catherine, die werd vergeleken met Lola Flores en María Isabel.

Dit vind je misschien ook leuk