Spaanse koning komt naar Ronda voor jubileum van Spaanse rijschool

door admin
Spaanse koning komt naar Ronda voor jubileum van Spaanse rijschool

Koning Felipe VI van Spanje zal de stad Ronda (Málaga) bezoeken om de 450e verjaardag van de rijschool Real Maestranza de Caballería de Ronda (RMR) te vieren. De koning is voorzitter van de school die tevens de stierenarena beheert.

De rijschool werd in 1573 werd opgericht in opdracht van Filips II als een opleiding voor de cavalerie ter verdediging van het land. Vandaag de dag is de plek gewijd aan de promotie van cultuur en erfgoed. De RMR is de op een na oudste rijschool van Europa en beheert ook de historische stierenvechtersarena van de stad.

Volgens gemeentelijke bronnen zal het bezoek van de koning op 19 april plaatsvinden. RMR heeft echter nog niets bevestigd en wijst naar het Koninklijk Huis als partij die er officiële mededelingen over moet doen. Daarom zijn details van het bezoek nog niet bekend. Duidelijk schijnt wel te zijn dat de koning niet vergezeld zal worden door koningin Letizia.

De burgemeester van Ronda, María de la Paz Fernández verheugt zich volgens Malaga Hoy op haar sociale netwerken al op het hoge bezoek, in de veronderstelling dat het zal plaatsvinden. Ze gaf aan dat “het een eer zal zijn om Zijne Koninklijke Hoogheid te ontvangen”.

Activiteiten

Ter gelegenheid van de 450e verjaardag heeft de Real Maestranza een uitgebreid programma van activiteiten samengesteld. Hiermee worden de huidige werkzaamheden, het behoud van de school, verspreiding en onderzoek van haar historische en archivistische erfgoed benadrukt. Bovendien is er aandacht voor de culturele bevordering van paardrijden op de op een na oudste school in Europa. De oudste rijschool van Europa is in Wenen.  

Op één act na die in Madrid zal plaatsvinden, vinden de rest van de activiteiten plaats in Ronda. Hieronder geschiedenisseminars, een muziekweek, boekpresentaties, masterclasses voor studenten van het professionele conservatorium Ramón Corrales of het hervatten van de trainingsactiviteit van de rijschool die vanwege de pandemie zijn opgeschort. 

Eerste bezoek aan Ronda

Het zal Felipe’s eerste bezoek zijn aan de stad op de rand van een kloof. Wel deden in het verleden talloze geruchten de ronde over zijn mogelijke komst die niet zijn uitgekomen. Zijn vader, Juan Carlos I, deed het meermaals om optredens van de Koninklijke Maestranza zelf of het bekende stierengevecht van Goyesca bij te wonen.

Sterke band met Ronda

De rijschool heeft sinds de oprichting een sterke band met de samenleving van Ronda en heeft zelfs deelgenomen aan de financiering van de bouw van de huidige Puente Nuevo, een van de grote toeristische attracties van de stad.

Dit vind je misschien ook leuk