Spaanse politie ontmantelt bende verantwoordelijk voor talloze overvallen

door admin
Spaanse politie ontmantelt bende verantwoordelijk voor talloze overvallen

De leden van de organisatie worden verdacht van 80 misdaden die ze zouden hebben gepleegd in het landelijke gebied bij de stad Cartagena. Hun primaire doel was het stelen van contant geld. Daarnaast werden hun slachtoffers ook van kassa’s en tabaksautomaten beroofd. Na een maandenlang onderzoek waarbij beveiligingscamera’s werden geïnstalleerd, bewijsmateriaal werd verzameld en huiszoekingen werden verricht, kon de politie de bendeleden arresteren.

Mensenhandel

De groep was ook bij andere misdaden betrokken, waaronder mensenhandel en drugshandel. Twee van de arrestanten worden beschuldigd van frauduleuze registraties en het smokkelen van migranten om ze aan het werk te stellen in de landbouwkassen waar het gebied vol mee staat.

De criminele organisatie was perfect hiërarchisch en elk lid specialiseerde zich in een specifieke taak. Voordat ze de overvallen pleegden, kozen ze hun doel, ontdekten ze de routines van de arbeiders en kozen ze de ontsnappingsroutes. De leider selecteerde steeds de meest ervaren personen om de overvallen te plegen. Deze waren allen tussen de 20 en 35 jaar oud.

Uit het onderzoek bleek dat de aanvallen voornamelijk werden uitgevoerd met voertuigen die daags ervoor waren gestolen en waarbij in groepen van ten minste vier personen werd gehandeld om het succes van de operatie te verzekeren.

Een deel van de criminele organisatiestructuur had ook tot doel de gestolen goederen op de markt te brengen. De personen hierachter waren essentieel voor de bende. Ze zorgden immers standaard enkele dagen na het plegen van de overvallen voor inkomsten. 

Een andere vertakking van de bende hield zich bezig met de handel in drugs. Operatie Game Rol blijft open terwijl andere misdaden worden onderzocht.

Bekijk ook: Zestien personen aangehouden wegens diefstal van zeventien ton olijven

Dit vind je misschien ook leuk