Spanjaard Alonso pakt podiumplek tijdens eerste Formule 1 race in Bahrein

door admin
Spanjaard Alonso pakt podiumplek tijdens eerste Formule 1 race in Bahrein

Voor de echte Formule 1-liefhebbers was het zondag 5 maart een fantastische dag: De eerste race van het seizoen 2023 stond gepland en vond plaats op het spectaculaire circuit van Bahrein. Al uit de trainingen en kwalificatie kon geconcludeerd worden dat het dit seizoen wel eens heel spannend kon gaan worden.

Opvallende resultaten al voor de race zichtbaar

Waar de afgelopen jaren Red Bull, Mercedes en Ferrari domineerden, ligt het dit jaar heel dicht bij elkaar. De uitslag van de kwalificatie op zaterdag liet namelijk al zien dat bijna de volledige top 10 binnen 1 seconde van elkaar was gefinisht. Wie ook opviel was de Spanjaard Fernando Alonso, die al vele jaren meedraait in de Formule 1.  Hij stapte in de winter over naar het team van Aston Martin en dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. In twee trainingen zette hij de snelste tijd neer en tijdens de kwalificatie kreeg hij het voor elkaar om de vijfde tijd te klokken waardoor hij op de derde rij mocht starten.

Spaanse Alonso bijna uit race getikt door eigen teamgenoot

Hoewel de race over het algemeen niet onwijs spannend was, beleefde Alonso wel enkele spannende momenten. Bij het doorgaan van de eerste bocht werd hij van achteren geraakt door zijn teamgenoot, Lance Stroll. Een pijnlijk moment voor de Canadees die last had van een gebroken pols. Gelukkig konden beide coureurs zonder teveel schade aan hun auto’s door met de race.

Alonso kwam onderweg in gevecht met George Russell van Mercedes. Hij bleek geen gemakkelijke prooi maar uiteindelijk wist Alonso hem wel voorbij te gaan. De Nederlander Max Verstappen pakte al tijdens de start een ruime voorsprong en bouwde deze gedurende de race steeds verder uit. Uiteindelijk wist hij vrij gemakkelijk de winst te pakken tijdens de eerste race van het seizoen. Het was voor Verstappen de eerste keer dat hij won op dit circuit in Bahrein. Zijn teamgenoot Sergio Perez pakte de tweede plaats.

Alonso bezig met twintigste seizoen binnen F1

Voor Alonso was het zondag zijn 99e podiumplek uit zijn hele carrière. De vorige keer dat hij het podium behaalde was in november 2021 tijdens de race in Qatar. De Spanjaard is inmiddels 41 jaar en is op dit moment bezig aan zijn twintigste seizoen in de F1. In 2005 en 2006 pakte hij tot twee keer toe de wereldtitel binnen de F1.

Vanuit team Red Bull en Mercedes wordt al gesproken over Aston Martin, en met name Fernando Alonso, als grote rivaal van dit seizoen.

Dit vind je misschien ook leuk