Spanje gaat weekend vol storm, regen en onweer tegemoet

door admin
Spanje gaat weekend vol storm, regen en onweer tegemoet

Met deze voorspelling geeft het Aemet voor vrijdag weeralarmen af voor maar liefst veertien van de zeventien autonome regio’s in Spanje. Voor deze vrijdag geldt code geel vanwege regen en storm in het overgrote deel van Andalusië, Aragon, Asturië, Cantabrië, Castilië en Leon, Castilië-La Mancha, Catalonië, Galicië, de regio Madrid, de regio Murcia, Navarra, Baskenland, La Rioja en Valencia, en alleen voor regen op de Balearen.

In het midden en het noordoosten van Spanje wordt ook onweer verwacht. De temperaturen op vrijdag variëren tussen de 17 en 25 graden.

Zaterdagmiddag komt regen terug in noordelijk deel van Spanje

Het overgrote deel van Spanje bevindt zich dus vrijdag in code geel. Op zaterdag blijft dit weeralarm nog wel van kracht maar verplaatst het risicogebied zich voornamelijk naar het noordelijk deel van Spanje.

Op zaterdagochtend zal het nog redelijk rustig beginnen maar vanaf halverwege de middag waarschuwt het Aemet voor storm en regen in Castilië en León, Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, Navarra, Aragón, het binnenland van Catalonië en La Rioja. Ook op zaterdagmiddag en -avond wordt wederom onweer verwacht. Dit zal echter zeer lokaal in het binnenland van de genoemde regio’s zijn. De temperaturen op zaterdag zijn mild en zijn nagenoeg gelijk aan die van vrijdag.

Zondag extreem nat maar vooralsnog geen weeralarm

Vooralsnog geeft het Aemet voor zondag nog geen weeralarm af. De Spaanse weerdienst voorspelt echter wel een kletsnatte zondag in Spanje. In bijna het hele land zal er regen vallen met uitzondering van enkele eilanden op de Balearen en sommige kustplaatsen langs de Middellandse Zee. Op zondag lijkt het dan wel weer iets warmer te worden met temperaturen die variëren tussen de 20 en 27 graden.

Dit vind je misschien ook leuk