Spanje krijgt hoge waardering van expats als land om te wonen

door admin
Spanje krijgt hoge waardering van expats als land om te wonen

Het onderzoek Expat Insider 2021 – Internations rangschikt landen op basis van vier hoofdcategorieën: kwaliteit van leven, gemak van vestiging, persoonlijke financiën en werken in het buitenland. Elk van deze draagt ​​bij aan de algemene landenranglijst.

Het onderzoek werd uitgevoerd in januari 2021 en er deden meer dan 12.000 mensen aan mee. Deze respondenten vertegenwoordigden meer dan 170 nationaliteiten.

Spanje is geweldig vanwege de kwaliteit van leven

Spanje staat op de achtste plaats van de 59 landen in de Quality of Life-index. In de subcategorie Vrijetijdsopties stond Spanje bovenaan het klassement.

Het lokale klimaat en het weer waren een belangrijke factor in deze categorie. 59% van de respondenten gaf het de hoogst mogelijke beoordeling, vergeleken met 27% wereldwijd.

Maar liefst 85% van de respondenten was tevreden met hun lokale vrijetijdsopties, vergeleken met 75% wereldwijd. Zoals een Argentijnse respondent zei: “Ik hou van de levensstijl, de manier waarop de meeste Spanjaarden tijd vinden om te socializen met een kopje koffie, wijn of bier. Ik hou ook van het klimaat.”

Expats voelen zich thuis in Spanje

In de ‘gemak van vestiging-categorie’ eindigde Spanje op een verdienstelijke 15e plaats in de index. In de subcategorieën thuisgevoel en vriendelijkheid staat Spanje respectievelijk op de 4e en 20e plaats.

80% van de expat-respondenten vond het gemakkelijk om zich aan te passen aan de lokale cultuur, vergeleken met een wereldwijd gemiddelde van 65%. Een Amerikaanse respondent zei: “Ik hou van de cultuur, het eten, de warme, vriendelijke mensen en de interessante plekken om te zien.”

De meeste expats zijn het erover eens dat de lokale bevolking over het algemeen vriendelijk is tegen buitenlandse inwoners – 76% vergeleken met 67% wereldwijd. Zoals een Britse respondent opmerkte: “Ik vind het leuk dat de lokale bevolking vriendelijk is tegen buitenlanders, zelfs als ze moeite hebben met de lokale taal.”

Werken in Spanje is niet zo hot

Aan de andere kant van de schaal staat het werkende leven in Spanje. Het land staat hier bij de onderste tien (51e) van de Werken in het buitenland-index.

Werkzekerheid en tevredenheid scoren beide slecht. De subcategorie Carrièrevooruitzichten en tevredenheid staat op een nederige 51e. Zoals een Oostenrijkse respondent het uitdrukte: “Er zijn veel slechte banen met lage salarissen.”

Persoonlijke financiën kunnen beter

Spanje staat op de 40e plaats van 59 landen voor persoonlijke financiën. Het was echter niet het enige land aangezien de meerderheid van de landen onder deze positie ook Europees waren.

De rangschikking is gebaseerd op de antwoorden op twee vragen:

In hoeverre bent u het eens met de volgende stelling? – Ik ben tevreden met mijn financiële situatie.

Denkt u dat uw besteedbaar inkomen voldoende is om alle kosten te dekken voor de benodigdheden van uw dagelijks leven?
 
Over het algemeen kreeg Spanje een duim omhoog van 88% van de respondenten als plek om te wonen, vergeleken met een wereldwijd percentage van 77%.

Dit vind je misschien ook leuk