Spanje ontdekken: Een studentengids voor de beste culturele bezienswaardigheden

door admin
bezienswaardigheden spanje

Een van de kleurrijkste landen van Europa kan zelfs indruk maken op reizigers met vele jaren ervaring. Architectonische meesterwerken, monumenten van oude beschavingen, ruige bergen, vriendelijke mensen en vooral de geest van de geschiedenis die in elke hoek van Spanje voelbaar is. Als je naar Spanje gaat, wees er dan op voorbereid dat je er misschien helemaal niet meer weg wilt.

Als je bijvoorbeeld als student je studie online volgt en tegelijkertijd door Spanje reist, loop je waarschijnlijk tegen het probleem van tijdgebrek aan. Door je eindeloze takenlijst die is gevuld met allerlei soorten studieopdrachten, heb je onvoldoende tijd om alle plaatsen te bezoeken die je graag wilt zien. In zo een geval kan het handig zijn om hulp te zoeken bij speciale schrijfdiensten. Je kunt bijvoorbeeld een custom essay bestellen en de uitgespaarde tijd gebruiken om meer attracties te bekijken. Bijvoorbeeld een van de volgende die wij je kunnen aanraden.

Sagrada Familia (Barcelona)

Begin je reis naar Spanje bijvoorbeeld met een bezoek aan een van de mooiste religieuze bouwwerken ter wereld: de Sagrada Familia Basiliek. Terwijl de meeste kerken meer dan eens zijn verwoest en herbouwd, is de bouw van deze basiliek nog niet eens voltooid. Toen de kathedraal in 1882 werd opgericht, werd besloten dat het alleen gefinancierd zou worden uit donaties van parochianen – dit was de reden voor zo’n langdurige bouw. Het project werd ontwikkeld door de beroemde Spaanse architect Antoni Gaudí. Na zijn dood in 1926 werd de bouw voortgezet op basis van het ontwerp van de meester. Het is de bedoeling dat de basiliek in 2026 klaar is – het sluitstuk is de bouw van de Glorie-voorgevel, die in 2000 werd aangelegd. Maar zelfs nu al roept het architectonische ensemble echte bewondering op dankzij de buitenkant, die bezaaid is met miljoenen kleine details.

Gotische wijk (Barcelona)

De Gotische wijk van Barcelona werkt als een magneet op toeristen. Middeleeuwse gebouwen en nauwe passages laten je terugreizen in de tijd en bestaan harmonieus naast modernere gebouwen. Er zijn veel tempels in de straten, die historische en architectonische monumenten zijn, en de beroemdste hiervan is de kathedraal Santa Eulàlia. De wijk is een labyrinth van straatjes en bruist altijd. Toch kun je altijd wel ergens een rustig plekje vinden om ontspannen een hapje te eten aan het tafeltje van een klein authentiek café. Deze plek is een must-visit in Barcelona.

Park Güell (Barcelona)

In 1901 wilde de Catalaanse industrieel Eusebi Güell een tuinstad bouwen in Barcelona. De stad moest een paradijs op aarde worden dat het beste van het platteland en de stad combineerde. De afstand tot het centrum en het gebrek aan de nodige infrastructuur schrikten de inwoners van Barcelona echter af. Van de 62 percelen om huizen op te bouwen werden er slechts twee verkocht. De architect Antoni Gaudí redde het idee door het park te creëren zoals we het nu kunnen bewonderen.

Enkele bezienswaardigheden zijn het Gaudí Huismuseum, de Zaal van de Honderd Zuilen (eigenlijk zijn het er 86), de grote trap met fonteinen en de beroemde Gaudí bank, gebogen in de vorm van een slang. Het was echter niet de bizarre vorm die deze bank beroemd maakte, maar de lengte van 302 meter,. Dat was lange tijd een record. Het verhaal gaat dat Gaudí arbeiders dwong om zonder kleren op een bank te zitten om de ideale vorm te vinden. Genieën zijn vaak excentriek, maar dit verhaal is moeilijk te geloven, vooral gezien de volledig vlakke zitting van de bank.

Montserrat (Barcelona)

Spanje heeft niet alleen een ontelbaar aantal stranden om uit te kiezen, het land is ook een van de bergachtigste van Europa. Een beroemde bergformatie is die van Montserrat. Verrukking en verrassing worden hier veroorzaakt door de ongebruikelijke vormen van de grillige rotsen die er net als wolken voor iedereen anders uitzien. Volgens de legende daalden engelen die zich bij het monotone landschap verveelden uit de hemel om vervolgens deze figuren in het landschap te creëren. Je kunt er te voet, met een kabelbaan of met een bergtreintje naar de 1236 meter hoge top klimmen.

Een klooster met dezelfde naam ligt op een bergtop omgeven door schilderachtige natuur. Het herbergt een uniek beeld van de zwarte Maagd van Montserrat, dat wereldwijd door katholieken wordt vereerd.

Koninklijk Paleis (Madrid)

Spanje is nog steeds een constitutionele monarchie en de Spaanse koning Felipe VI is een volwaardig staatshoofd. Een van de privileges van de Spaanse monarchen was een luxueuze residentie in Madrid. Deze werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw in opdracht van de toenmalige koning Filips V. Hij wilde een paleis tot zijn beschikking hebben dat niet onderdeed voor Versailles.

Filips V hoefde echter niet in het paleis te wonen omdat hij 18 jaar voor de voltooiing van de bouw overleed. De eerste koning die binnen deze muren woonde was Karel III. Zelfs na zijn dood was het paleis nog niet af. Men moest nog lange tijd verder werken aan het interieur. Beroemde Italiaanse en Spaanse meesters namen deel aan de creatie van de fresco’s: Francisco Goya, Caravaggio, Luca Giordano en vele anderen. Het inrichten van het paleis nam meer dan een jaar in beslag omdat er binnen meer dan duizend kamers waren. Een dag is niet genoeg om ze allemaal te bezoeken, maar als je kiest voor een rondleiding krijg je de meest opmerkelijke wel te zien.

Dit vind je misschien ook leuk