Spanje op Vakantiebeurs om door pandemie verloren toeristen terug te winnen

door admin
Spanje op Vakantiebeurs om door pandemie verloren toeristen terug te winnen

Van 12 tot en met 15 januari brengt het meer dan 850 exposanten samen in de Jaarbeurs in Utrecht. Deelnemers komen uit 100 verschillende landen. Hieronder zijn bestemmingen, touroperators, reisbureaus en accommodatiemerken. Op basis van de cijfers van andere jaren wordt verwacht dat de Vakantiebeurs dit jaar meer dan 100.000 bezoekers kan verwelkomen. Gemiddeld geven die bezoekers meer dan 3.400 euro per persoon per jaar uit aan hun vakantie.

Over het algemeen hebben Nederlanders een zeer actief reisprofiel: in 2019, vóór de pandemie, maakten ongeveer 14 miljoen Nederlanders een reis, nationaal of internationaal. Dat komt neer op ongeveer 84% van de bevolking.

Spaanse vertegenwoordiging

De Spaanse vertegenwoordiging wordt gecoördineerd door Turespaña en het Spaans Verkeersbureau in Den Haag. Op de stand in hal 7 zijn op regionaal niveau aanwezig: Andalusië, Aragon, Castilla y León, de Valenciaanse Gemeenschap, Galicië, de Canarische Eilanden en Navarra.

Daarbij komen bestemmingen als Valencia, Gran Canaria, El Hierro, Tenerife, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Ibiza en Formentera. Ook opmerkelijk is de aanwezigheid van de campingsector met de Spaanse Camping Federatie, de Navarra Camping Vereniging, de Valencia Camping Vereniging en de Zaragoza en Aragon Wellness and Spa Vereniging.

Nog veel te doen

Volgens het onderzoek naar toeristenbewegingen aan de grens (FRONTUR) bezochten 3.703.138 Nederlanders Spanje voor een vakantie in 2019. Uit gegevens van Turespaña blijkt dat de meest favoriete bestemmingen Catalonië (20%), de Balearen (18%) en de Canarische Eilanden (17%) waren. Het aantal aankomsten daalde in 2020 drastisch tot 918.361 en steeg in 2021 weer tot 2.048.853. Het is dus een markt in volle herstelfase.

Dit vind je misschien ook leuk