Spanje presenteert atleten en voorspelt winkansen Olympische Spelen 2020

door admin
Spanje presenteert atleten en voorspelt winkansen Olympische Spelen 2020

In totaal nemen 321 Spaanse atleten deel aan deze uitgestelde editie van de Olympische Spelen, waarvan 184 mannen en 137 vrouwen. De volledige namenlijst met alle Spaanse atleten werd op deze website gepubliceerd.

Doet Spanje aan alle sporten mee?

In totaal zullen deze atleten Spanje vertegenwoordigen in 29 van de 33 sporten die voor deze zomerspelen zijn geselecteerd. Alleen voor de sporten rugby, honkbal, worstelen en surfen is er geen Spaanse vertegenwoordiging aanwezig. Voor atletiek is Spanje met 55 deelnemers zeer goed vertegenwoordigd, gevolgd door zwemmen met 45 atleten.

Spaanse wielerploeg maakt ook namen bekend

Op maandag maakte ook de Koninklijke Spaanse Wielerbond de namen van de wielrenners bekend die zullen starten in de koers en de tijdritten in de Japanse hoofdstad. Het team zal worden aangevoerd door de kopman Alejandro Valverde, die momenteel nog volop bezig is met de Tour de France. De Movistar-renner wordt omringd door de broers Gorka en Ion Izagirre, Jesús Herrada en Omar Fraile. Ion Izagirre doet ook de tijdrit.

Valverde is met zijn 41 jaar een van de oudere atleten en neemt voor de vijfde keer deel aan de Spelen. In Athene (2004), Beijing (2008), Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) maakte hij eerder al deel uit van de Spaanse ploeg.

Hoeveel medailles neemt Spanje meer naar huis?

Sommigen hebben zich gewaagd aan het doen van voorspellingen van medaillekansen voor Spanje. Zo schreef AS.com op donderdag dat Alejandro Blanco Bravo, voorzitter van het Olympisch Comité van Spanje, dat hij verwacht dat Spanje dit jaar meer medailles mee naar huis zal nemen dan de zeventien tijdens de Spelen van 2018 in Rio.

Waar liggen de kansen voor Spanje?

Enkele kanshebbers zijn de tennisser Rafael Nadal en badmintonspeler Carolina Marín. AS.com schreef dat er ook voor het boksen, atletiek, basketbal, handbal, wielrennen, voetbal, turnen, golf, gewichtheffen, dressuur, hockey, judo, karate, zwemmen, triatlon en waterpolo behoorlijke kansen voor de Spaanse deelnemers liggen. De Olympische Spelen van 2020 vinden plaats van 23 juli tot en met 8 augustus in Tokyo.

Dit vind je misschien ook leuk