Spanje stuurt na Pasen de eerste zes Leopard-tanks naar Oekraïne

door admin
Spanje stuurt na Pasen de eerste zes Leopard-tanks naar Oekraïne

De tanks zijn in een recordtijd gerehabiliteerd in de fabriek van Santa Bárbara Sistemas in Alcalá de Guadaíra (Sevilla). Voordat de tanks op weg gaan naar het slagveld, zijn deze week schietoefeningen uitgevoerd op het Cerro Muriano-oefenterrein in Córdoba.

De tanks worden eerst via zee naar Polen getransporteerd voordat ze worden afgeleverd aan de Oekraïense autoriteiten. Spanje sluit met deze zending zich aan bij Duitsland, Polen en Noorwegen die al tanks hebben geleverd aan het Oekraïense leger.

Bekijk ook: Na Duits besluit wil ook Spanje Leopard-2-tanks naar Oekraïne sturen

De minister van Defensie, Margarita Robles, zal deze week voor het Congres verschijnen om te rapporteren over de militaire steun aan Oekraïne. Naast de tanks heeft Spanje ook 20 gepantserde infanterie-transportvoertuigen aan Oekraïne geleverd. Bovendien heeft het land meer dan 850 Oekraïense militairen getraind in het gebruik van de Leopard-tanks.

De zending van de Leopard-tanks is een belangrijke stap in de steun van Spanje aan Oekraïne. Zoals bronnen bij de regering in El Pais hebben bevestigd, zal deze de relaties tussen beide landen verder versterken. 

Bekijk ook: Spanje bij landen die minste wapens naar Oekraïne hebben gestuurd

Dit vind je misschien ook leuk