Spanje subsidieert 50 procent van Interrail kaartjes door Europa voor jongeren

door admin
Spanje subsidieert 50 procent van Interrail kaartjes door Europa voor jongeren

De Spaanse overheid zal deze zomer 50% van de kosten voor Interrail door Europa financieren voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar. De maatregel is geldig van 15 juni tot 15 september.

Dat maakte de president van de regering, Pedro Sánchez, bekend op zaterdag 6 mei tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de PSOE in Murcia. Daarbij sprak Sánchez ook zijn steun uit voor de socialistische kandidaat voor het presidentschap van de regio, José Vélez.

Bevordering van reizen en toerisme onder jongeren

Deze maatregel is bedoeld om het reizen door Europa en Spanje te bevorderen en de toeristische en culturele sector onder jongeren te promoten. “We krijgen een Europese Interrail en we krijgen ook een Spaanse Interrail zodat onze jongeren alle regio’s van Europa en dit land leren kennen. Deze regering zet zich in voor jongeren, hun cultuur en hun onderwijs”, aldus Sánchez.

Korting op treinen en bussen en hogesnelheidstreinen

De regering zal ook kortingen toepassen op treinen en bussen die afhankelijk zijn van de staat, met een korting van 90%, evenals 50% korting op hogesnelheidstreinen. Deze maatregelen worden naar verwachting op dinsdag 10 mei goedgekeurd tijdens de volgende ministerraad.

Statistieken van Interrail

Statistieken van Interrail tonen aan dat de treinmaatschappijen die aan de dienst deelnemen in heel Europa jaarlijks ongeveer 600.000 kaartjes verkopen aan klanten van alle leeftijden. Jongeren tussen 12 en 27 jaar krijgen momenteel 25% korting op het algemene tarief. Het Interrail-netwerk bestaat uit 40.000 treinstations in 33 landen.

Bevordering van cultuur en onderwijs onder jongeren

Sánchez benadrukte tijdens zijn aankondiging dat er veel jongeren zijn die “meer van Europa kennen dan van hun eigen land”. Door deze maatregelen hoopt de regering bij te dragen aan de bevordering van cultuur en onderwijs onder jongeren en hen in staat te stellen verschillende delen van Europa én van Spanje te ontdekken.

Interrail

Interrail is een populaire en betaalbare manier van reizen per trein voor jongeren in Europa. Het Interrail-passysteem geeft jongeren de mogelijkheid om onbeperkt te reizen met de trein door verschillende Europese landen voor een bepaalde periode, meestal tussen de 1 en 3 maanden, en een vast bedrag.

Het Interrail-netwerk omvat meer dan 40.000 treinstations in 33 landen in Europa, waardoor reizigers gemakkelijk verschillende delen van het continent kunnen verkennen. 

Dit vind je misschien ook leuk