Spanje wil Covid-varianten opsporen via afvalwater van Chinese vluchten

door admin
Spanje wil Covid-varianten opsporen via afvalwater van Chinese vluchten

Dit maakte de minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, bekend tijdens de bijeenkomst van de Interterritoriale Raad van het Nationale Gezondheidssysteem. Hierin deelde ze de leden mee dat sinds er begin januari maatregelen zijn opgelegd aan passagiers uit China, controles zijn uitgevoerd op in totaal 1.765 reizigers, waarvan er drie positief waren.

Drie gevonden gevallen 

De drie gevallen, die 0,18% van het totale aantal monsters vertegenwoordigen, werden bevestigd met PCR. De viruslijnen werden ook gevolgd en bleken dezelfde te zijn die in Spanje overheersen. gesequenced, die dezelfde bleken te zijn die in Spanje overheersen, zoals gemeld door het ministerie van Volksgezondheid.

Bemonstering van afvalwater

Tijdens de bijeenkomst legde Darias uit dat, in overeenstemming met de afspraken die op Europees niveau zijn gemaakt, vanaf volgende week woensdag de bemonstering van afvalwater van rechtstreekse vluchten uit China zal worden geactiveerd “om de mogelijke komst van interessante varianten van het coronavirus vroegtijdig te detecteren.

Deze maatregelen maken deel uit van het pakket waarover overeenstemming is bereikt met het oog op de epidemiologische situatie in China. Daar verspreidde het virus op grote schaal nadat de regering vanaf 8 januari alle corona-maatregelen zoals opsluitingen en reisbeperkingen had opgeheven.

Ondertussen blijft de huidige situatie in Spanje wat betreft het coronavirus goed en is volgens de minister van Volksgezondheid stabiel in al zijn indicatoren.

Dit vind je misschien ook leuk