Strijd om beste ligbedden aan de Costa del Sol in beeld

door admin
Strijd om beste ligbedden aan de Costa del Sol in beeld

Het Britse dagblad Mirror legde de hectiek vast in het Hotel Parasol Gardens in Torremolinos. In de beelden is te zien hoe vakantiegangers, zowel jong als oud, fel strijden om de felbegeerde plekken bij het zwembad. Dit incident is het nieuwste in een reeks voortdurende “ligbeddenoorlogen,” waarin Britse toeristen en andere Europese reizigers strijden om de beste zonplekken.

Hevige strijd

Deze competitiviteit beperkt zich niet tot één hotel, maar lijkt een trend te zijn in verschillende vakantieoorden langs de Costa del Sol en andere populaire Spaanse kusten zoals Costa Blanca en Costa Brava. Gezinnen staan ​​al om 5 uur ’s ochtends in de rij om hun handdoeken op de ligstoelen van hun keuze te leggen. De strijd om een ​​plek onder de zon is hevig, en met de pre-pandemische vraag lijkt deze heviger dan ooit.

Stress tijdens de vakantie

Sommige strategieën die werden waargenomen, waren onder meer het voor zonsopgang vastleggen van meerdere ligstoelen met behulp van grote pinnen, om vervolgens terug naar bed te gaan voordat men later op de dag terugkeerde. Enkele hotelgasten uitten hun ongenoegen over het agressieve gedrag dat ze moesten aannemen om een ​​zonnebed te bemachtigen. De stress heeft zelfs sommige vakantiegangers ertoe gebracht hun vakantie-ervaringen als “de slechtste ooit” te bestempelen.

Veel toeristen hebben ervoor gekozen het chaotische spektakel vanaf de zijlijn te observeren, geamuseerd door de wilde jacht op de ligbedden. Zoals een toeschouwer opmerkte, worden de ligstoelen vaak zowel ’s ochtends als ’s nachts aan elkaar geketend, om te worden vrijgegeven aan een wachtende menigte competitieve vakantiegangers.

Deze zonnebedoorlogen onderstrepen de extreme maatregelen waartoe sommige vakantiegangers bereid zijn om hun vakantie “perfect” te maken, en zetten vragen bij de mate waarin rust en ontspanning worden opgeofferd in de race om de beste plek in de zon.

Bekijk ook: Gevecht tegen de strijd om de beste plekken op het strand van Benidorm

Dit vind je misschien ook leuk