Studenten in Sevilla maken flamencojurken met materialen van IKEA

door admin
Studenten in Sevilla maken flamencojurken met materialen van IKEA

De studenten deden mee aan een wedstrijd van IKEA Sevilla. Opvallend  was dat ze hiervoor gebruik maakten van textiel en andere duurzame materialen van de Zweedse winkel. Zoals bijvoorbeeld dekbedovertrekken, kussens, lakens maar ook sponzen.

Het doel was meerledig. Het ging de keten er niet alleen om lokaal talent te promoten maar ook om de waarde van duurzaam textiel voor de uitwerking van flamencokleding onder de aandacht te brengen. Het was de 9e editie van de flamencokledingwedstrijd van IKEA Sevilla georganiseerd in samenwerking met de modevakschool (ESSDM).  

De eerste prijs, ter waarde van 300 euro, ging dit jaar naar Beatriz González, die de prijs van de jury won met haar ontwerp dat bijna volledig was gemaakt van IKEA-badsponzen. De tweede door het publiek gekozen prijs ter waarde van 150 euro ging naar Laura Muñoz.

De derde prijs wordt bepaald via de Facebook-pagina van IKEA Sevilla en heeft een waarde van 100 euro. De winnaar van deze categorie is het ontwerp dat de meeste ‘likes’ en ‘I love it’ krijgt, en waarop gestemd kan worden tussen 17 en 21 april om 12 uur ’s middags.

De jury bestaat uit de mode- en beauty influencer Antonella Viera, de journaliste van Diario de Sevilla, Pilar Larrondo, de directeur van IKEA Sevilla, Fernando Pozuelo; de directeur van de ESSDM, María Cámara en de winnares van de jonge modeontwerpers wedstrijd van SIMOF 2023, Rocío García.

De primeur dit jaar is dat de ontwerpen niet alleen voor de wedstrijd gebruikt worden. Zaterdag 15 april werden ze getoond tijdens een modeshow die de ESSDM organiseerde in het klooster van Santa Clara in Sevilla. De opbrengst van de verkoop van de ontwerpen zal onder andere worden gebruikt voor duurzame doeleinden.

Dit vind je misschien ook leuk