Temperaturen gaan maandag weer omhoog in groot deel van Spanje

door admin
Temperaturen gaan maandag weer omhoog in groot deel van Spanje

De maximumtemperaturen stijgen, behalve in het westen van Galicië, het zuiden van Andalusië, het Middellandse Zeegebied en de Canarische Eilanden, waar ze onveranderd zullen blijven. De minimumtemperaturen zullen dalen rond de Cantabrische Zee en het oostelijke derde deel van het schiereiland. In het Iberische systeem kan het nog licht vriezen, en in de Pyreneeën iets harder.

Galicië

Intervallen van lage bewolking aan het begin en einde van de dag, met mist of verspreide nevel in het binnenland en, minder waarschijnlijk, aan de kust van de Rías Bajas. Overdag neemt de bewolking toe en kan het licht aan de kust tussen Finisterre en Estaca de Bares. De minimumtemperaturen veranderen weinig, net als de in de westelijke helft. In de rest van het gebied gaat de temperatuur wat omhoog. De wind is licht en wisselvallig.

Asturië

Intervallen van lage bewolking aan het begin en einde van de dag, met verspreide mist of nevel in het binnenland. Hoge bewolking overdag, toenemende lage en middelbare bewolking in het uiterste westen aan het einde van de dag. Minimumtemperaturen met lichte veranderingen, overwegend dalend. De maximumtemperaturen laten een stijgende lijn zien. Er is sprake van lichte vorst op de toppen van de Cordillera. De wind is zwak, neigend naar het zuiden in de middag.

Cantabrië

Intervallen van lage bewolking aan het begin en einde van de dag, met waarschijnlijk mist of verspreide mist in het binnenland, en hoge bewolking voor de rest van de dag. Minimumtemperaturen met lichte veranderingen, overwegend dalend. Maximumtemperaturen in stijgende lijn, vooral in het binnenland. Zwakke en verspreide vorst op de toppen van de Cordillera. De wind is zwak en variabel. 

Baskenland

Intervallen van lage bewolking aan het begin en einde van de dag, met mist of verspreide nevel in het binnenland, en hoge bewolking voor de rest van de dag. Licht dalende minimumtemperaturen, de maximumtemperaturen stijgen, vooral in het binnenland. De wind is zwak en wisselvallig.

Castilië en León

Lichte bewolking met hoge bewolking en enkele lage wolken in de ochtend in het noordoosten. In het oosten en noordoosten is er kans op ochtendnevel. Minimumtemperaturen zonder grote veranderingen en maximumtemperaturen die stijgen. Plaatselijk kan lichte vorst voorkomen, de wind is zwak en wisselvallig. 

Navarra

Plaatselijk lage bewolking aan het begin en einde van de dag, met mist of verspreide nevel in het noordelijke derde deel. Overdag is er hoge bewolking. Dalende minimumtemperaturen, stijgende maximumtemperaturen. Zwakke vorst in hoge gebieden van de Pyreneeën. De wind is zwak en wisselvallig.

La Rioja

Lichte bewolking met hoge wolken en enkele lage wolken in de ochtend in de Ebro-vallei. Kans op mist en mistbanken in de eerste helft van de dag. Minimumtemperaturen dalen en maximumtemperaturen stijgen. Verspreide lichte vorst in de bergen. De wind is zwak en wisselvallig.

Aragón

Bewolkt, met  minimumtemperaturen die dalen en stijgende maximumtemperaturen. Zwakke vorst in de Pyreneeën en in het Iberische gebied van Teruel. Zwakke variabele wind, overwegend vanuit het noorden en westen.

Catalonië

In de kustgebieden is er kans op lage bewolking met mist of nevel in de ochtend in het zuiden van Tarragona en aan het einde van de dag in het centrum en de zuidkust. Minimumtemperaturen dalen, maximumtemperaturen stijgen, vooral in het binnenland. Aan de kust verandert er niet veel. Zwakke vorst komt voor in de Pyreneeën. Vanaf de middag wordt een lichte zuidenwind, met matige tussenpozen aan de zuidkust, verwacht.

Extremadura

Weinig bewolking, de minimumtemperaturen zijn stabiel of licht stijgend en de maximumtemperaturen gaan ook iets omhoog. De wind is zwak en variabel. 

Madrid

Licht bewolkt, minimum temperaturen blijven stabiel en maximum temperaturen stijgen. Zwakke wind uit variabele richting.

Castilla La Mancha

Licht bewolkt, minimumtemperaturen onveranderd of licht dalend. De maximumtemperaturen stijgen. Lichte vorst in de hoge gebieden van het Iberische gebergte en in sommige delen van het centrale systeem. Zwakke wisselvallige wind. 

Valenciaanse Gemeenschap

Lokaal bewolkt, in de kustgebieden in de ochtend kans op lage bewolking met mist of nevel. De minimumtemperaturen zullen dalen; de maximumtemperaturen zullen stijgen, behalve aan de kusten van Castellón en Alicante. De wind is zwak in de ochtend en neemt ’s middags iets toe. 

Murcia

Plaatselijk lichte bewolking. De minimumtemperaturen dalen en de  maximumtemperaturen lopen op in het binnenland. Aan de kust verandert er weinig. Zwakke oostelijke wind.

Balearen

Overwegend bewolkt en een kleine kans op lichte lokale neerslag in de middag. Ochtendnevel, met vooral kans op mist op Mallorca. De nachttemperaturen zullen dalen en de dagtemperaturen zullen onveranderd blijven. Lichte noordelijke wind draaiend naar lichte zuidelijke wind in de loop van de middag. 

Andalusië

Bewolkt, minimum temperaturen onveranderd, maximum temperaturen dalend aan de Middellandse Zee kust en in Cádiz. In de rest van het gebied onveranderd of licht stijgend. Variabele lichte wind, met oostelijke intervallen aan de Middellandse Zeekust. Levante in de Straat van Gibraltar, die zal toenemen tot krachtig.

Canarische Eilanden

Bewolkte periodes op Lanzarote en Fuerteventura. Op de rest van de eilanden bewolkt, behalve in het zuiden van Gran Canaria, waar licht bewolkt of helder weer wordt verwacht. Kleine kans op enkele lichte plaatselijke buien in de ochtend, en ’s middags in het binnenland van de westelijke eilanden. Temperaturen met weinig verandering of lichte daling, die in het binnenland van de bergachtige eilanden iets sterker zou kunnen zijn. Wind uit het noordoosten, intenser op de noordwestelijke en zuidoostelijke hellingen van de eilanden met meer hoogteverschillen.

Dit vind je misschien ook leuk