Tickets voor El Caminito del Rey tot 5 november 2023 nu te koop

door admin
Tickets voor El Caminito del Rey tot 5 november 2023 nu te koop

Dit langverwachte moment stelt bezoekers in staat om deze beroemde wandeling toe te voegen aan hun activiteiten in hun zomervakantie. De tickets voor dit avontuurlijke pad in een adembenemende omgeving kunnen worden gekocht via de website www.caminitodelrey.info. De prijs van de tickets bedraagt €10 voor reguliere toegangskaarten en €18 voor rondleidingen met gids.

Openingstijden tijdens de zomermaanden

De Caminito del Rey is deze periode geopend van dinsdag tot en met zondag. Bezoekers zijn welkom tussen 8:30 uur en 17:00 uur. Het biedt een perfecte gelegenheid om het pad te verkennen en te genieten van de prachtige uitzichten tijdens je zomervakantie in Zuid-Spanje. De Caminito del Rey ligt op ongeveer een uur, anderhalf uur rijden vanaf de meeste plaatsen aan de Costa del Sol.

Het pad is deze zomer ook op enkele speciale data open, zoals op 26 juni, 3, 24 en 31 juli, 4 en 11 september, en 9 en 30 oktober. Dan krijgen bezoekers de kans om ook op een maandag te genieten van de magie van dit ‘paadje van de koning’.  

Nieuw ontvangstcentrum voor bezoekers

Sinds oktober vorig jaar heeft El Caminito del Rey een modern ontvangstcentrum in gebruik genomen. Het centrum, gelegen in de gemeente Ardales, beslaat een terrein van 25.000 vierkante meter aan de weg MA-5403 (Ardales-El Chorro). Het biedt bezoekers een uitgebreide expositieruimte waar ze meer kunnen leren over de geschiedenis van El Caminito, het restauratieproces, en de flora, fauna en geologie van de prachtige omgeving van de Gaitanes-kloof. Daarnaast is er een informatiebalie en klantenservice aanwezig bij de ingang, waar bezoekers vragen kunnen stellen en extra informatie kunnen verkrijgen over de omgeving.

Parkeren, pendelbussen en treindienst

Voor wie met de auto komt, is er een parkeerplaats beschikbaar met maar liefst 240 parkeerplaatsen. De kosten voor het parkeren bedragen €2 per dag. Het is ook mogelijk om een parkeerplaats te reserveren tijdens het aankoopproces van de tickets op de website.

Voor het vervoer van de parkeerplaats naar het pad en vice versa, worden pendelbussen ingezet. Deze pendelbussen, die niet beheerd worden door El Caminito del Rey zelf, zorgen voor een comfortabele en gemakkelijke reiservaring.

Daarnaast kun je ook met de trein vanuit Málaga naar El Chorro/Caminito del Rey. Vanaf de treinstations María Zambrano en Málaga Centro rijdt een Cercanías-trein naar El Chorro. Deze twee stations zijn ook per Cercanías-trein te bereiken vanaf Fuengirola en alle tussengelegen stations richting Málaga in Benalmádena en Torremolinos. Deze treindienst biedt een handige en milieuvriendelijke manier om het pad te bereiken en te genieten van de prachtige omgeving.

Plan uw bezoek aan El Caminito del Rey

Ook al heb je een kaartje, je moet toch minimaal een uur voor de tijd dat je het pad op kunt je auto te parkeren. De wandeling vanaf de parkeerplaats of waar je uit de transferbus stapt naar de ingang duurt zeker een kwartier. Kijk ook op de ochtend van je bezoek op de Facebookpagina van de Caminito of het pad niet toevallig vanwege weersomstandigheden (harde wind bijvoorbeeld) gesloten is.

In de video op deze pagina kun je zien hoe de Caminito del Rey erbij lag vóór de omvangrijke restauratie in 2015.

Dit vind je misschien ook leuk