Tienduizenden nieuwe banen in Spanje in aanloop naar Semana Santa

door admin
Tienduizenden nieuwe banen in Spanje in aanloop naar Semana Santa

De Semana Santa, de Goede Week in het Nederlands, wordt in 2023 gevierd van zondag 2 april tot en met zondag 9 april. Gedurende deze week worden tientallen processies gehouden door de straten van veel grotere steden in Spanje.

Drukke vakantieweek betekent tienduizenden extra banen in Spanje

De Semana Santa is een drukke vakantieweek – veel Spanjaarden zijn zelf van 6 tot en met 9 april vrij – waarin miljoenen inwoners van Spanje door het land reizen om op vakantie te gaan of om tijd met familie door te brengen. Deze week trekt ook altijd veel buitenlandse toeristen naar Spanje. En dat is precies de reden waarom er tijdens de Semana Santa altijd extra veel banen worden gecreëerd.

Randstad verwacht dat er in de aanloop naar de Semana Santa in Spanje tot wel 84.750 extra contracten worden getekend. Naar verwachting zal dat dit jaar ruim 17 procent hoger zijn dan het aantal banen dat er vorig jaar bij kwam. Toch ligt het verwachte aantal nog ver verwijderd van het aantal extra banen dat er voor de pandemie werd gecreëerd (116.115 banen in 2019).

Drie regio’s in Spanje goed voor 50 procent extra banen Semana Santa

Uit de prognoses van Randstad blijkt dat de werkgelegenheid in de aanloop naar de Semana Santa in alle regio’s in Spanje toeneemt. Toch zijn Madrid, Catalonië en Andalusië goed voor maar liefst 50 procent van het aantal komende contracten. Op de Balearen (+25,1%), Navarra (+23,4%), de Canarische Eilanden (+22,6%) en Valencia (+20,6%) zal de werkgelegenheid dit jaar het meest toenemen.

Welke banen worden het meest gezocht in Spanje rond de Semana Santa?

Maar wat voor soort banen komen er de komende periode het meest bij? Bijna 82 procent van het aantal contracten dat de komende weken getekend zal worden valt binnen de horeca; de sector die over het algemeen het meest profiteert van het toerisme. Binnen het personenvervoer (taxi’s, etc.) wordt ook een toename van bijna 12 procent verwacht. Volgens Randstad zijn bedrijven vooral op zoek naar flexibele mensen die snel kunnen leren en bij voorkeur, met eerdere ervaring in bijvoorbeeld de horeca.

Dit vind je misschien ook leuk